Akeneo PIM

PIM staat voor Product Information Management. PIM is software die gebruikt wordt om productinformatie centraal op te slaan en te verwerken.

Akeneo PIM is één van de grotere open-source product information management systemen. Met Akeneo is het mogelijk om productdata in één centraal systeem te beheren en exporteren naar alle kanalen.

 • Structureren van Productdata

  Structuur en classificeer producten op type, kleur, beschrijving en meer. Voorkom het gebruik van eindeloze spreadsheets en verkrijg binnen een paar klikken de info die je zoekt. Door de gebruiksvriendelijke interface kunnen product management taken efficiënter opgepakt kunnen worden.

 • Importeer en exporteer productdata

  Importeer productdata door middel van Excel en CSV bestanden en importeer direct door de koppeling van Akeneo met Magento of Magento 2. Verminder het aantal handmatige acties, voorkom fouten en bespaar kostbare tijd.

 • Vertalingen in Akeneo PIM

  Is jouw winkel actief in meerdere landen? Dan heb je te maken met producten die in verschillende talen verrijkt moeten worden. In Akeneo zijn vertalingen gemakkelijk beheren. Voeg landspecifieke media toe en houdt veranderingen bij in de productgeschiedenis.

 • Controleer Productinformatie

  Garandeer de kwaliteit van alle productdata met de ‘’completeness tool’’. Bekijk in één overzicht of alle benodigde informatie bij producten ingevuld is. Hierdoor ben je er zeker van dat producten nooit cruciale informatie missen.

Aan het werk met Akeneo

Akeneo koppeling met Magento?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van Akeneo PIM, is een koppeling met Magento of Magento 2 nodig. Dit houdt in dat binnen de systemen een geautomatiseerde real-time synchronisatie gerealiseerd wordt. Hierdoor blijft het productassortiment altijd up-to-date, mét verrijkte content. Als officiële partner van Akeneo, hebben we al veel klanten mogen ondersteunen met het koppelen van hun Magento webshop en Akeneo PIM.

We helpen je graag verder met het integreren van Akeneo in jouw Magento of Magento 2 webshop.

Bekijk onze Akeneo / Magento cases

Meer weten over de mogelijkheden met Akeneo?

Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.