AED partner

Een levensreddende webshop op basis van Magento 2.

Sinds 2003 informeert en adviseert AED-Partner de overheid, het bedrijfsleven, vrijwilligersorganisaties en particulieren over het gebruik en de aanschaf van Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s). AED-Partner is van mening dat een AED voor iedereen beschikbaar moet zijn.

AED-Partner geeft advies over het gebruik van de AED’s en biedt daarnaast via hun webshop AED’s, onderhoudsbenodigheden en trainingsapparatuur aan.

De uitdaging

AED-Partner was op zoek naar een geheel nieuwe webshop voor de verkoop van hun AED apparatuur.

De wens hierbij was een webshop te maken met een modern, warm en minimalistisch design. Daarnaast moest er een optimale beleving zijn voor de gebruiker binnen een intuïtief platform.

Oplossing

De webshop heeft een duidelijke huisstijl waarin de producten centraal staan. Aan de hand van duidelijke foto's en productinformatie kunnen klanten meer over producten leren én deze bestellen.

De structuur van de website, zoals een duidelijke structuur, maakt het gemakkelijk om de juiste producten te vinden.

Highlights

  • B2C
  • Op basis van Magento 2
  • Koppeling met ERP All Solutions
  • Koppeling met Icepay payments

Uitdagingen

AedPartner zocht naar een partner om een nieuwe webshop te realiseren voor de verkoop van hun AED apparatuur. Het was van belang dat de webshop op een duidelijke manier producten én productinformatie kon tonen. Samen met AedPartner stelde we een wensenlijst op:

  • Een duidelijke en intuïtieve webshop
  • Een duidelijke huisstijl
  • Goed vindbaar in zoekmachines
  • Een platform waarin content goed te beheren is
screenshots van de aed partner website

De oplossing: snelle toegang tot producten

Het design van de webshop was een belangrijk aspect van dit project. AedPartner wilde een rustig, warm en minimalistisch design voor het nieuwe platform. Het moest daarnaast een modern design zijn, waarbinnen de gebruiker zeer intuïtief te werk zou kunnen gaan.

Een intuïtief design

Samen met AEDPartner werkte we aan een nieuw design. In wireframes werden de basiselementen voor de webshop vastgelegd, welke werden uitgewerkt tot een compleet webshop design. Er werd hierbij veel aandacht besteed aan intuïtieve elementen om de gebruikservaring zo prettig mogelijk te maken. Zo is er gebruik gemaakt van overzichtelijke foto’s en beschrijvingen. Ook zijn producten door de categorieën in de menustructuur gemakkelijk te vinden.

Door de huiskleuren van AedPartner consistent te gebruiken, en symmetrische vormen in te zetten, is een rustig ontwerp gecreëerd. Niets lijdt af van de producten, waardoor klanten de gewenste informatie in één oogopslag kunnen vinden.

Content is king

AedPartner heeft alle kennis in huis als het gaat over AED’s. Dit uit zich op de webshop in veel verschillende soorten content. Zo is er algemene info op de categoriepagina’s, productspecifieke informatie, beoordelingen en reviews. Al deze info is op logische plaatsen in de webshop te vinden. Op die manier worden alle vragen die een klant kan hebben, beantwoord.

Ook het beheren van de content is voor AedPartner gemakkelijk gemaakt: het toevoegen en beheren van informatie wordt geregeld via de Magento 2 Content Manager.

Optimale SEO

Bij de webshop voor AedPartner is veel aandacht besteed aan een optimale Search Engine Optimalization. Hierdoor is de webshop goed vindbaar in zoekmachines. Dit is onder andere terug te vinden in de koppen, zoekmachine vriendelijke URL’s en de snelle laadtijd van alle pagina’s.

Screenshots van de mobiele website van aed partner

Het resultaat

We zijn trots op het resultaat dat we samen met AedPartner hebben behaald. De intuïtieve en gebruiksvriendelijke webshop zorgt ervoor dat de levensreddende apparatuur gemakkelijk gevonden én aangeschaft kan worden. De komende tijd werken wij met AedPartner verder aan het optimaliseren van de webshop.

Meer weten?

Hanneke Goris
Projectmanager van AED partner

Meer weten over deze case, of over de mogelijkheden voor jouw e-commerce platform? Neem contact op met Hanneke Goris.