Cavallaro Napoli

Luxury fashion in een Magento webshop met Italiaanse flair

Als zoon van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder, heeft oprichter Giuseppe Cavallaro van kleins af aan al een liefde voor mode. Net zo groot is zijn liefde voor het hart van de ambachtelijke kledingstijl: Napels. Met een duidelijke missie om de authentieke Italiaanse flair naar Nederland te brengen, richt hij in 1999 Cavallaro Napoli op. Het merk inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig luxury fashion-brand voor dames en heren, met 17 brandstores in Nederland en meer dan 350 verkooppunten in binnen- en buitenland.

De uitdaging

Cavallaro was op zoek naar een webshop met een inspirerend design in de Italiaanse stijl. Daarnaast moest de site gebruiksvriendelijk en goed toegankelijk op alle apparaten.

Omdat Cavallaro ook winkels heeft moesten er koppelingen gemaakt worden met meerdere systemen.

Oplossing

De webshop heeft een luxe uitstraling, die in lijn ligt met de luxe huisstijl die ook in de winkels te vinden is.

Er is veel aandacht is besteed aan User Experience design en User Interface design, wat onder andere goed terug te zien is in de productinformatie enh et bestelprocess.

Highlights

  • B2C
  • Op basis van Magento
  • Koppeling kassasysteem Mplus
  • Koppeling met WMS CB Fashion
  • Koppeling met Adyen payments

Uitdagingen

Cavallaro is een “luxury fashion brand”: eigentijds, elegant en met een preppy twist. In 2014 zocht Cavallaro Napoli naar een partner die deze stijl optimaal in een nieuwe webshop kon vatten. Daarbij moest de webshop een ultieme gebruikservaring bieden.
Samen met het team van Cavallaro Napoli stelde we voor de nieuwe webshop de volgende aandachtspunten op.

  • Een inspirerend design in de Italiaanse stijl
  • Een gebruiksvriendelijk design
  • Een optimale customer journey
  • Toegankelijkheid op alle devices
  • Koppelingen met het Kassasysteem, de Payment Provider en het WMS
Visuele representatie van Cavallaro Napoli op basis van Magento

De oplossing

In een nauwe samenwerking werd samen met Cavallaro Napoli gewerkt aan een webshop waarbij het design en de gebruiksvriendelijkheid centraal stonden.

User Experience Design

In verschillende sessies werkten we samen aan het User Experience design. Door de klantreis van Cavallaro Napoli te leren kennen, werden verschillende wireframes opgesteld. Wireframes zijn als het ware het geraamte van een webshop, waarbij de customer journey centraal staat. Hierin worden belangrijke elementen opgenomen, die later door de User Interaction Designer worden uitgewerkt.

In het User Experience design van Cavallaro Napoli werd vooral gelet op een goede toegankelijkheid, waarin productinformatie centraal staat. Door een combinatie te maken van duidelijke product foto’s en de duidelijke weergave van aanvullende informatie is het voor klanten gemakkelijk om de informatie te vinden waar ze naar op zoek zijn.

Ook werd er aandacht besteed aan het check-out proces. Zo kan er door middel van drie simpele stappen besteld worden, waarbij informatie zoals producten, prijzen en leveringsopties duidelijk in beeld zijn.

Eigentijdse en luxe uitstraling

Cavallaro Napoli heeft een duidelijke merkbeleving: eigentijds met een luxe uitstraling. Er werd een huisstijl ontwikkeld voor de webshop welke invulling hebben gegeven aan de wireframes. In de designs werd gelet op een consistente merkbeleving.

Door het responsive design werd gezorgd dat de webshop op alle apparaten goed toegankelijk is. 


Redesign 2018

In 2018 werd een volledig nieuw design gemaakt voor Cavallaro Napoli. Het design werd gemoderniseerd en er werden een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. De indeling van de webshop werd intuïtiever door een duidelijke navigatie structuur in categorieën.

Daarnaast werd er op de product detail pagina’s, nog meer aandacht besteed aan de user experience. Alle informatie over een product is binnen één oogopslag te vinden. Zo is het mogelijk om op verschillende foto’s in te zoomen, en is er duidelijke informatie te vinden over de maten, samenstelling van het product en leveringsvoorwaarden.

Het resultaat

Madia is trots op het resultaat. Samen met Cavallaro Napoli is er webshop gecreëerd waarin de Italiaanse stijl vertegenwoordig wordt én waarin klanten gemakkelijk hun weg kunnen vinden; een webshop die past bij het karakter van Cavallaro Napoli.

Meer weten?

Bram Meijer
Projectmanager van Cavallaro Napoli

Meer weten over deze case, of over de mogelijkheden voor jouw e-commerce platform? Neem contact op met Bram Meijer.