Maaltijdservice

Een gebruiksvriendelijke User Experience voor de oudere doelgroep: maaltijden bestellen in Magento 2.

Een gezonde maaltijd in een handomdraai op tafel. Dat is Maaltijdservice.nl, een aanbieder van koelverse maaltijden die worden thuisbezorgd. Maaltijdservice biedt een assortiment van maaltijden die passen binnen ieder dieet. Maaltijdservice.nl is een dochteronderneming van Sligro.

De uitdaging

In 2010 bouwden we voor Maaltijdservice een webshop op basis van Magento. In 2017 was het tijd voor een migratie naar Magento 2.

Dit creëerde de mogelijkheid voor een compleet redesign van de webshop. Het platform kon op die manier gemoderniseerd worden. Hierbij werd aandacht besteed aan goede toegankelijkheid voor een oudere doelgroep.

Oplossing

We werkten met Maaltijdservice aan een redesign met een moderne uitstraling waar veel aandacht is besteed aan een optimaal ontwerp voor een oudere doelgroep.

Dit resulteerde in een project waar werd gewerkt aan de User Experience en User Interface design. Het resultaat: een webshop met duidelijke productinformatie en een visueel aantrekkelijk design.

Highlights

 • B2C
 • Op basis van Magento 2
 • Migratie van Magento 1 naar Magento 2
 • Focus op design
 • Koppeling met Buckaroo payments

Uitdagingen: redesign in Magento 2

Maaltijdservice heeft voor iedereen maaltijden die online besteld kunnen worden. In 2010 werkten we voor Maaltijdservice aan een webshop. In 2017 migreerden we deze webshop naar Magento 2 en maakten een compleet redesign. Het platform werd gemoderniseerd en nog beter toegespitst op de doelgroep.

Het merendeel van de klanten van Maaltijdservice is senior. Het was daarom van belang dat het nieuwe platform zich nog beter zou richten op deze doelgroep. Dit betekende echter niet dat het design mocht inleveren op de moderne uitstraling. Dit resulteerde in de volgende wensenlijst:

 • Een optimale User Experience voor een oudere doelgroep
 • Een modern design
 • Duidelijke informatie over de inhoud van de maaltijden
 • Mogelijkheid tot het afnemen van een ‘strippenkaart’
Een visuele representatie van de Magento 2 webshop van Maaltijdservice op basis van Magentp 2

De oplossing: focus op een duidelijk design

Bij de webshop van Maaltijdservice is extra aandacht besteed aan een optimale User Experience. Omdat de doelgroep voornamelijk bestaat uit senioren, moest er goed worden nagedacht over een zo gebruiksvriendelijk mogelijke webshop. Dit heeft geresulteerd in een webshop met goed leesbare teksten, iconen die de tekst ondersteunen en grote klikbare elementen.

 • Groot menu en product varianten

  Maaltijdservice biedt een groot assortiment aan maaltijden. De maaltijden zijn ingedeeld in categorieën zoals vis, vlees en vega maar ook subcategorieën zoals zoutarm, eiwitrijk en gemalen. Om het zoeken naar de juiste maaltijd makkelijk te maken zijn deze categorieën op verschillende plekken terug te vinden, zoals op de homepage en de overzichtspagina’s.

 • Uitgebreide Productinformatie

  Bij de producten is het van belang dat er voldoende informatie beschikbaar is over de precieze samenstelling van de ingrediënten. Hiervoor zijn categorieën aangemaakt. Zo kunnen producten worden gelabeld als standaard, zoutarm, eiwitrijk, gemalen, gemalen zoutarm of gluten- en lactosevrij. Daarnaast is ook op productniveau meer te lezen over de ingrediënten en voedingswaarde.

 • Een duidelijke en moderne huisstijl

  Er is bij de webshop van maaltijdservice.nl gekozen voor een moderne uitstraling. Het gebruik van frisse kleuren, verschillende soorten typografie en speelse iconen zorgt voor een unieke huisstijl.

 • Een eigen omgeving via 'Mijn Account'

  Klanten die vaker gebruik maken van Maaltijdservice.nl kunnen een digitale strippenkaart aanschaffen. Deze wordt gekoppeld aan een persoonlijk account. Hierdoor worden herhaalbestellingen eenvoudig mogelijk gemaakt.

Het resultaat

In het partnership met maaltijdservice.nl werken we al ruim acht jaar samen aan succesvolle e-commerce. We zijn trots op deze samenwerking én op het nieuwe redesign van de webshop, waarin bestellen exta makkelijk is gemaakt.

Meer weten?

Hanneke Goris
Projectmanager van Maaltijdservice

Meer weten over deze case, of over de mogelijkheden voor jouw e-commerce platform? Neem contact op met Hanneke Goris.