Adobe Commerce vs Salesforce Commerce Cloud

B2B Ecommerce showdown

Adobe vs Salesforce: In de dynamische wereld van B2B-ecommerce staan twee absolute giganten op de voorgrond: Adobe en Salesforce. Deze twee marktleiders hebben een ingrijpende invloed gehad op de manier waarop bedrijven hun online activiteiten uitvoeren, en bieden een breed scala aan tools en oplossingen om te voldoen aan de complexe behoeften van moderne B2B-commerce. In deze blog willen we dieper ingaan op de specifieke kenmerken en voordelen van Adobe en Salesforce, en zo u helpen een goed geïnformeerde beslissing te nemen voor uw eigen B2B-ecommerce-avontuur.

Adobe commerce: de kracht van klantbeleving

Adobe, een naam die bekendstaat om creatieve software, is zich gaan richten op B2B-ecommerce met Adobe Commerce. Voorheen bekend als Magento, is Adobe Commerce een krachtig platform dat ontworpen is om bedrijven de tools te bieden die ze nodig hebben om uitzonderlijke klantbelevingen te creëren.

Belangrijkste kenmerken van Adobe Commerce

1. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Adobe Commerce biedt een uiterst aanpasbaar platform waarmee bedrijven hun online aanwezigheid volledig op maat kunnen maken, zodat deze perfect aansluit op hun unieke behoeften.

2. Naadloze integratie: Adobe Commerce kan naadloos worden geïntegreerd met Adobe Experience Manager (AEM) om zo een allesomvattende oplossing te bieden voor contentmanagement en e-commerce. Dit zorgt voor een consistente merkbeleving op alle klantcontactpunten.

3. Krachtige B2B-mogelijkheden: Adobe Commerce heeft specifieke tools voor B2B, zoals op maat gemaakte catalogi, geavanceerde prijsstelling en een offertebeheersysteem. Dit maakt het platform ideaal voor bedrijven die werken met onderhandelde prijzen en gepersonaliseerde catalogi.

4. Verbeterde mobiele ervaring: Adobe Commerce heeft mobiele responsiviteit hoog in het vaandel staan, waardoor klanten gemakkelijk kunnen navigeren en aankopen kunnen doen via hun smartphones en tablets.

5. Wereldwijde uitbreidingsmogelijkheden: Voor bedrijven met internationale activiteiten ondersteunt Adobe Commerce meerdere talen, valuta’s en belastingvoorschriften. Deze schaalbaarheid is van essentieel belang voor B2B-bedrijven die hun activiteiten over de grenzen willen uitbreiden.

6. Krachtige Analyse en rapportage: Adobe Commerce biedt diepgaande inzichten in het gedrag van klanten, waardoor bedrijven data-gedreven beslissingen kunnen nemen om hun e-commercestrategie voortdurend te verbeteren.

7. Integratie van derden: Het platform ondersteunt een uitgebreide reeks integraties van derden, waardoor bedrijven verschillende tools en diensten kunnen verbinden om hun e-commerce-operaties te optimaliseren.

Het voordeel van Adobe commerce

Het echte kracht van Adobe Commerce ligt in zijn vermogen om een naadloze en gepersonaliseerde klantbeleving te leveren. Het platform stelt bedrijven in staat om klanten op een geïntegreerde manier te benaderen, of dat nu via hun e-commerce website, e-mailmarketing of mobiele app is.

Salesforce commerce cloud: De alles-in-één B2B ecommerce Oplossing

Salesforce, vooral bekend om zijn Customer Relationship Management (CRM) systeem, heeft de wereld van B2B-ecommerce betreden met Salesforce Commerce Cloud. Dit platform streeft ernaar een allesomvattende oplossing te bieden voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen uitbreiden.

Belangrijkste kenmerken van Salesforce commerce cloud

1. Verenigde commerce: Salesforce Commerce Cloud biedt een verenigd commerce-platform waarmee bedrijven hun online en offline operaties naadloos kunnen integreren. Deze geïntegreerde aanpak zorgt voor een consistente ervaring voor klanten, ongeacht hoe ze willen winkelen.

2. AI-Gedreven personalisatie: Salesforce maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om gepersonaliseerde aanbevelingen te bieden, waardoor het voor B2B-kopers gemakkelijker wordt om producten te ontdekken en transacties af te ronden. Dit kan leiden tot verhoogde conversieratio’s en een verbeterde klanttevredenheid.

3. Sterke B2B-mogelijkheden: Net als Adobe Commerce biedt Salesforce Commerce Cloud een scala aan B2B-specifieke functies, zoals op maat gemaakte prijzen, offertes en goedkeuringsworkflows. Het platform is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van complexe B2B-transacties.

4. Schaalbaarheid: Salesforce Commerce Cloud is zeer schaalbaar en kan bedrijven van alle groottes ondersteunen, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen. Deze schaalbaarheid is essentieel voor bedrijven die hun online operaties willen uitbreiden.

5. Integratie met het salesforce-ecosysteem: Het grote voordeel van Salesforce Commerce Cloud is de naadloze integratie met het bredere Salesforce-ecosysteem, waardoor bedrijven een allesomvattende oplossing kunnen creëren voor klantbetrokkenheid.

6. Verkoop via meerdere kanalen: Salesforce Commerce Cloud stelt bedrijven in staat om via verschillende kanalen te verkopen, van web en mobiel tot sociale media en marktplaatsen. Deze multichannel aanpak kan bedrijven helpen om een breder publiek te bereiken.

7. Analyse en inzichten: Het platform biedt krachtige analysetools en rapportagemogelijkheden, waardoor bedrijven waardevolle inzichten kunnen opdoen in het gedrag van klanten.

Het voordeel van salesforce commerce cloud

Het grootste voordeel van Salesforce Commerce Cloud is de integratie met het bredere Salesforce-ecosysteem. Dit betekent dat bedrijven hun volledige klantreis kunnen beheren, van het eerste contact tot de ondersteuning na aankoop, allemaal binnen één platform. Deze allesomvattende aanpak kan leiden tot effectievere klantbetrokkenheid en gestroomlijnde operaties.

Adobe vs. Salesforce: een Directe vergelijking

Nu we een goed begrip hebben van wat elk platform te bieden heeft, laten we Adobe Commerce en Salesforce Commerce Cloud vergelijken op verschillende aspecten:

1. Aanpasbaarheid en flexibiliteit:

 • Adobe Commerce: Adobe Commerce is zeer aanpasbaar en biedt bedrijven de flexibiliteit om unieke online ervaringen te creëren die zijn afgestemd op hun merk en klantenbestand.
 • Salesforce Commerce Cloud: Salesforce Commerce Cloud is ook flexibel, maar kan in vergelijking met Adobe Commerce enkele beperkingen hebben, vooral voor bedrijven met specifieke ontwerp- en functionaliteitseisen.

2. B2B-Mogelijkheden:

 • Adobe Commerce: Adobe Commerce staat bekend om zijn B2B-functies en biedt tools zoals op maat gemaakte catalogi, geavanceerde prijsstelling en een offertebeheersysteem. Het is een uitstekende keuze voor bedrijven met complexe B2B-operaties.
 • Salesforce Commerce Cloud: Salesforce Commerce Cloud is even sterk op het gebied van B2B, met functies voor aangepaste prijzen, offertes en goedkeuringsworkflows. Het is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van complexe B2B-transacties.

3. Integratie en ecosysteem:

 • Adobe Commerce: Hoewel Adobe Commerce verschillende integraties van derden biedt, heeft het niet het uitgebreide ecosysteem van Salesforce. Het is meer gericht op e-commerce en contentbeheer.
 • Salesforce Commerce Cloud: Het grote voordeel van Salesforce Commerce Cloud ligt in de integratie met het bredere Salesforce-ecosysteem, waardoor een allesomvattende oplossing voor klantbetrokkenheid mogelijk is.

4. AI en personalisatie:

 • Adobe Commerce: Adobe Commerce biedt personalisatiefuncties, maar deze zijn mogelijk niet zo geavanceerd als de door AI aangedreven aanbevelingen van Salesforce.
 • Salesforce Commerce Cloud: Salesforce maakt gebruik van AI voor zeer gepersonaliseerde aanbevelingen, wat kan leiden tot meer verkopen en verbeterde klanttevredenheid.

5. Mobiele ervaring:

 • Adobe Commerce: Adobe Commerce is ontworpen met mobiele responsiviteit in gedachten en zorgt voor een soepele mobiele winkelervaring.
 • Salesforce Commerce Cloud: Salesforce Commerce Cloud benadrukt ook mobiele commerce en maakt het klanten gemakkelijk om op verschillende apparaten te winkelen.

6. Analyse en rapportage:

 • Adobe Commerce: Adobe Commerce biedt krachtige analytische en rapportagemogelijkheden, waardoor bedrijven data-gedreven beslissingen kunnen nemen.
 • Salesforce Commerce Cloud: Salesforce Commerce Cloud biedt ook krachtige analysetools, waardoor bedrijven waardevolle inzichten kunnen opdoen in het gedrag van klanten.

7. Schaalbaarheid:

 • Adobe Commerce: Adobe Commerce is zeer schaalbaar en kan bedrijven van verschillende groottes ondersteunen.
 • Salesforce Commerce Cloud: Salesforce Commerce Cloud is even schaalbaar en kan bedrijven van kleine startups tot grote ondernemingen ondersteunen.

De juiste keuze maken voor Uw B2B-Ecommercebehoeften

De keuze tussen Adobe Commerce en Salesforce Commerce Cloud is grotendeels afhankelijk van uw specifieke eisen voor B2B-ecommerce en de bredere context van uw bedrijf. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen:

 • Bedrijfsgrootte: Als u een klein of middelgroot bedrijf heeft, zijn beide platforms geschikte opties. Voor grotere ondernemingen kan het ecosysteem van Salesforce Commerce Cloud meer uitgebreide oplossingen bieden.
 • Aanpasbaarheidsbehoeften: Als uw bedrijf een hoge mate van aanpassing en unieke functies vereist, kan Adobe Commerce de betere keuze zijn. Het staat bekend om zijn flexibiliteit.
 • Integratie met het Salesforce-ecosysteem: Als u al Salesforce-tools voor klantrelatiebeheer gebruikt en een naadloze, geïntegreerde aanpak voor klantbetrokkenheid wilt, is Salesforce Commerce Cloud de logische keuze.
 • Complexiteit van B2B: Als uw B2B-transacties complexe prijsstelling, op maat gemaakte catalogi en goedkeuringsworkflows vereisen, zijn beide platforms goed uitgerust. Kies degene die het beste aansluit bij uw specifieke behoeften.
 • AI en personalisatie: Als u het potentieel ziet van door AI aangedreven personalisatie om de verkoop te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren, kunnen de mogelijkheden van Salesforce Commerce Cloud op dit gebied aantrekkelijk zijn.
 • Mobiele E-commerce: Mobiele e-commerce wordt steeds belangrijker. Beide platforms excelleren op dit gebied en zorgen voor een soepele mobiele winkelervaring voor uw klanten.
 • Wereldwijde uitbreiding: Als u van plan bent om internationaal uit te breiden, ondersteunen zowel Adobe Commerce als Salesforce Commerce Cloud meerdere talen en valuta’s. Houd rekening met uw specifieke mondiale eisen.
 • Budget: Budgetbeperkingen kunnen een aanzienlijke rol spelen in uw beslissing. Overweeg de kosten van implementatie, licenties en doorlopend onderhoud bij het kiezen van een platform.

Conclusie en oproep tot actie

In de wereld van B2B-ecommerce zijn Adobe Commerce en Salesforce Commerce Cloud beiden krachtige opties, met elk een scala aan functies en mogelijkheden om te voldoen aan de diverse behoeften van bedrijven. Uw keuze moet gebaseerd zijn op een zorgvuldige evaluatie van uw specifieke eisen, bedrijfsgrootte en de bredere context van uw activiteiten.

Als u klaar bent om de volgende stap te zetten in uw B2B-ecommerce-reis, raad ik aan om contact op te nemen met Madia, de B2B-ecommerce specialist. Wij kunnen u voorzien van deskundig advies en ondersteuning bij het selecteren van het juiste platform voor uw bedrijf, evenals bij de implementatie en optimalisatie van uw e-commercestrategie. Aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met Madia en uw B2B-ecommerce naar een hoger niveau te tillen.

Onthoud dat de keuze tussen Adobe en Salesforce niet alleen gaat over het platform zelf, maar over hoe goed het aansluit bij uw unieke zakelijke doelen en doelstellingen. Maak een weloverwogen beslissing en zie uw B2B-ecommerce gedijen in het digitale tijdperk.