Alles wat je moet weten over Exact Online: Boekhouden, CRM, en meer!

In de wereld van zakendoen en bedrijfsvoering is efficiëntie van onschatbare waarde. Het bijhouden van financiële gegevens, klantrelaties, en bedrijfsprocessen kan een complexe en tijdrovende taak zijn. Gelukkig zijn er tools zoals Exact Online die bedrijven helpen om deze processen te stroomlijnen en te integreren. In deze uitgebreide blog bespreken we alles wat je moet weten over Exact Online, van online boekhouden en CRM tot het integreren van je bedrijfsprocessen. We zullen ook ingaan op de verschillende modules en functionaliteiten die Exact Online biedt, de kosten van het gebruik ervan, en de implementatie ervan in combinatie met een webshop.

Online boekhouden én CRM

Exact Online is een geïntegreerd platform dat online boekhouden en Customer Relationship Management (CRM) combineert. Dit betekent dat je niet alleen je financiële gegevens kunt beheren, maar ook een overzicht hebt van al je klantrelaties. Dit is van onschatbare waarde voor bedrijven, groot en klein.

Voordelen van online boekhouden

Online boekhouden biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele boekhoudmethoden. Enkele van deze voordelen zijn:

 1. Real-time toegang: Met Exact Online heb je altijd real-time toegang tot je boekhoudgegevens, waardoor je direct inzicht hebt in je financiële positie.
 2. Automatisering: Veel repetitieve taken, zoals het invoeren van gegevens, kunnen worden geautomatiseerd, waardoor menselijke fouten worden verminderd en tijd wordt bespaard.
 3. Eenvoudige samenwerking: Online boekhouden maakt het gemakkelijker om samen te werken met accountants of financiële adviseurs, omdat ze op afstand toegang kunnen krijgen tot je gegevens.

Voordelen van CRM

Een effectief CRM-systeem is cruciaal voor het beheren van klantrelaties en het stimuleren van groei. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van CRM-software, zoals de CRM-module van Exact Online:

 1. Klantinformatie centraliseren: Je kunt alle klantinformatie op één plek bewaren, inclusief contactgegevens, communicatiegeschiedenis en aankoopgeschiedenis.
 2. Doelgerichte marketing: Met CRM kun je gerichte marketingcampagnes opzetten op basis van klantgegevens, waardoor je je marketinginspanningen effectiever kunt maken.
 3. Klanttevredenheid verbeteren: Door een beter inzicht in je klanten kun je hun behoeften beter begrijpen en hen beter van dienst zijn, wat de klanttevredenheid verhoogt.

Combineer boekhouden en CRM met je bedrijfsprocessen

Een van de krachtige functies van Exact Online is de mogelijkheid om je boekhouding en CRM te integreren met je bedrijfsprocessen. Hierdoor kun je alle aspecten van je bedrijf nauw met elkaar verbinden en stroomlijnen.

Exact Online handel

Exact Online Handel is een module waarmee je orderbeheer, relatiebeheer en voorraadbeheer kunt integreren met je boekhouding. Dit biedt verschillende voordelen:

 1. Controle over logistieke processen: Je kunt je volledige logistieke proces beheren, van het plaatsen van orders bij leveranciers tot het leveren van producten aan klanten.
 2. Voorraadbeheer: Met Exact Online Handel kun je je voorraadniveaus nauwlettend in de gaten houden en automatische bestellingen plaatsen wanneer dat nodig is.
 3. Cashflowbeheer: Je hebt inzicht in je financiële situatie door de integratie van boekhouding met voorraad- en orderbeheer, waardoor je effectief kunt plannen.
 4. E-commerce-integratie: Als je een webshop hebt, kun je deze eenvoudig integreren met Exact Online Handel, wat de verwerking van online bestellingen vereenvoudigt.

Exact Online productie

Voor bedrijven die producten vervaardigen, biedt Exact Online Productie de mogelijkheid om het productieproces naadloos te integreren met orderbeheer, relatiebeheer en voorraadbeheer. Enkele voordelen zijn:

 1. Volledige controle over productie: Je kunt het volledige productieproces beheren, van de ontvangst van grondstoffen tot de levering van eindproducten.
 2. Efficiëntieverbetering: Door het integreren van productie met andere bedrijfsprocessen kun je de efficiëntie verhogen en verspilling verminderen.
 3. Kwaliteitscontrole: Je kunt kwaliteitscontroles uitvoeren en eventuele problemen in het productieproces snel identificeren en oplossen.

Onderdelen en functionaliteiten van Exact Online

Exact Online biedt een breed scala aan modules en functionaliteiten om aan de behoeften van verschillende soorten bedrijven te voldoen. Hier zijn enkele van de belangrijkste onderdelen en functionaliteiten:

 1. Boekhouding: Het hart van Exact Online, hiermee kun je alle financiële gegevens beheren, inclusief facturering, banktransacties, en rapportage.
 2. CRM: De CRM-module stelt je in staat om klantrelaties te beheren, marketinginspanningen te verbeteren en verkoopkansen bij te houden.
 3. Handel: Voor bedrijven die handelsactiviteiten ontplooien, biedt Exact Online Handel tools voor orderbeheer, voorraadbeheer en logistiek.
 4. Productie: Exact Online Productie is ontworpen voor bedrijven die goederen produceren en biedt mogelijkheden voor productiebeheer en kwaliteitscontrole.
 5. Projectmanagement: Deze module is ideaal voor dienstverlenende bedrijven en helpt bij het plannen, volgen en factureren van projecten.
 6. Urenregistratie: Voor bedrijven die op uurbasis factureren, biedt Exact Online een urenregistratiemodule om gewerkte uren bij te houden.
 7. HR en Salarisadministratie: Je kunt ook je personeelszaken beheren, inclusief salarisadministratie en verlofregistratie, met de HR-module.
 8. Rapportage en Analyse: Exact Online biedt krachtige rapportagetools waarmee je inzicht krijgt in je bedrijfsprestaties en trends kunt identificeren.
 9. Mobiele Toegang: Je hebt overal toegang tot je gegevens via de mobiele app, zodat je altijd op de hoogte blijft, zelfs onderweg.

Wat kost Exact Online?

De kosten van Exact Online variëren afhankelijk van de modules en het aantal gebruikers dat je nodig hebt. Exact Online biedt verschillende abonnementen die zijn afgestemd op de behoeften van verschillende bedrijven. De prijzen kunnen variëren, dus het is raadzaam om de meest recente prijsinformatie op de Exact-website te raadplegen.

Over het algemeen worden de kosten van Exact Online berekend op basis van een maandelijks abonnement per gebruiker. Je kunt ervoor kiezen om specifieke modules toe te voegen op basis van wat jouw bedrijf nodig heeft. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel gebruikers toegang nodig hebben tot het systeem en welke modules essentieel zijn voor je bedrijfsactiviteiten.

Het is de moeite waard om te investeren in Exact Online gezien de efficiëntie en tijdbesparing die het kan opleveren. Met de juiste configuratie kan het platform zichzelf terugverdienen door de verbeterde productiviteit en nauwkeurigheid.

Implementatie van Exact Online aan webshop: zelf doen of toch een partner?

Als je een webshop hebt en overweegt om Exact Online te integreren, is de vraag of je dit zelf wilt doen of dat je een partner wilt inschakelen een belangrijke overweging.

Zelf implementeren

Het zelf implementeren van Exact Online kan een optie zijn als je over de nodige technische kennis en tijd beschikt. Het platform biedt gedetailleerde documentatie en ondersteuning om je te helpen bij de implementatie. Voordelen van zelfimplementatie zijn onder andere:

 • Kostenbesparing: Het bespaart geld omdat je geen externe partner hoeft in te huren.
 • Controle: Je hebt volledige controle over het implementatieproces en kunt het aanpassen aan je specifieke behoeften.
 • Leerervaring: Het kan een waardevolle leerervaring zijn om het systeem zelf te implementeren en te beheren.

Partner inschakelen

Aan de andere kant kan het inschakelen van een partner om Exact Online te implementeren en te integreren met je webshop voordelen bieden:

 • Expertise: Partners hebben vaak uitgebreide ervaring met Exact Online-implementaties en kunnen het proces snel en efficiënt uitvoeren.
 • Maatwerk: Ze kunnen de implementatie aanpassen aan de specifieke behoeften van je bedrijf.
 • Ondersteuning: Partners bieden doorgaans doorlopende ondersteuning en onderhoud om ervoor te zorgen dat het systeem soepel blijft werken.

De keuze tussen zelf implementeren en een partner inschakelen hangt af van je technische vaardigheden, beschikbare tijd en budget. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen en, indien nodig, professioneel advies in te winnen.

Conclusie

Exact Online is een krachtig platform dat online boekhouden, CRM en bedrijfsprocessenintegratie biedt. Het stelt bedrijven in staat om hun financiële gegevens en klantrelaties effectief te beheren, en het biedt modules voor specifieke behoeften, zoals handel en productie. De kosten van Exact Online variëren op basis van modules en gebruikers, maar de investering kan zich vertalen in efficiëntie en tijdbesparing.

Of je nu kiest voor zelfimplementatie of het inschakelen van een partner, Exact Online kan aanzienlijk bijdragen aan het succes en de groei van je bedrijf. Het biedt de tools en functies die je nodig hebt om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te optimaliseren, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: het laten groeien van je onderneming.

Wil jij meer weten over hoe Madia jou kan helpen bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen? Neem dan contact met ons op!