Alles wat je moet weten over Magento 2.3

Afgelopen week werd Magento 2.3 beschikbaar. Deze langverwachte release van Magento beschikt over belangrijke nieuwe features zoals de pagebuilder en PWA studio. In deze blog lees je alles over de nieuwe 2.3 release.

PWA Studio

In Magento 2.3 is de PWA studio beschikbaar. PWA staat voor ‘Progressive Web App’. Een PWA is een website die qua gebruikservaring die lijkt op een app.

Het verschil met een website is dat bij een PWA losse onderdelen van de website los worden gedownload. Dit begint met alle essentiële data, waarna andere data progressief wordt ingeladen. Hierdoor wordt de webshop sneller en beter bereikbaar op smartphones.

MultiSource Inventory

MultiSource Inventory (MSI) zorgt ervoor dat voorraden in verschillende Magento verkoopkanalen beheerd kunnen worden. Voorraad kan aan een verkoopkanaal gekoppeld worden, zodat de beschikbare voorraad per verkoopkanaal aangepast kan worden.

Zoals onderstaande afbeelding aangeeft, is het bijvoorbeeld mogelijk om orders uit en bepaald gebied aan een magazijn te koppelen. Zo kunnen lange levertijden en hoge verzendkosten voorkomen worden.

MultiSource Inventory in Magento 2.3 verschillende voorraad locaties

 

Magento 2.3 komt ook met technische mogelijkheden om andere ’third-party’ software, zoals order management of inventory management, aan de MultiSource Inventory te koppelen.

Pagebuilder

De PageBuilder is een nieuwe manier om visuele content te beheren. Het stelt merchants in staat om het uiterlijk van hun webshop te veranderen zonder gebruik te maken van HTML of CSS code. Hierdoor is het maken van visuele aanpassingen sneller én gemakkelijker. Natuurlijk houdt dit wel in dat er gebruikt moet worden gemaakt van de standaard templates van Magento.

De Pagebuilder wordt uitgebracht als beta versie in Magento Commerce (voorheen de Enterprise Edition). Dit betekent dat niet iedereen direct gebruik kan maken van de PageBuilder. De PageBuilder wordt in een volgende release, begin 2019, voor iedereen beschikbaar.

Meer weten?

Wil je meer weten over Magento 2.3? Lees meer in de release blog van Magento of neem contact met ons op voor advies op maat.