Page Builder nu beschikbaar voor Magento Community

Goed nieuws! Magento Page Builder is nu beschikbaar voor alle gebruikers van het Magento platform. Dat betekent dat nu niet alleen gebruikers van de betaalde “Adobe Commerce” versie, maar ook de gebruikers van de gratis “Magento Community” versie, gebruik kunnen maken van de krachtige module. Met de Page Builder kan de inhoud van pagina’s op een gemakkelijke manier beheert worden.

Wat is Magento Page Builder?

Magento Page Builder is een drag-and-drop Content Management Systeem (CMS) in Magento 2. Zo kunnen ook niet-technische gebruikers snel en gemakkelijk content pagina’s bouwen en beheren. Veel online verkopers willen namelijk graag zelf pagina’s aanpassen, zonder de hulp van een een developer. Voor hen biedt Page Builder dé oplossing.

Page Builder in een notendop:

  • Pagina’s en content bouwen met drag & drop
  • Volledige controle over de lay-out
  • Een realtime voorbeeldfunctie
  • Widgets waarmee verschillende content types geplaatst kunnen worden (zoals afbeeldingen en video’s)
  • Lay-outs voor pc, tablet en mobiel
  • Content tonen op basis van personalisatie

In de onderstaande video krijg je een snel overzicht van het platform:

Wat zijn de voordelen van de Page Builder?

Content gemakkelijk beheren

Page builder biedt een intuïtieve interface voor het bouwen van content voor onder andere productpagina’s. De gebruiker kan eenvoudig elementen kiezen en deze vervolgens op de gewenste positie op de pagina zetten. Magento heeft standaard templates waarin deze elementen kunnen worden toegevoegd. Daarnaast kunnen wij je helpen met het ontwikkelen van persoonlijke, maatwerk elementen waardoor jouw webshop een unieke stijl krijgt.

Content organiseren

Contentbeheer is in Page Builder makkelijk gemaakt door content in te delen in drie groepen: elementen, media en contentblokken.

  • Elementen bestaan uit teksten, knoppen, scheidingslijnen en HTML-code fragmenten.
  • Bij Media kun je denken aan aanduidingen voor afbeeldingen, video, banners, schuifregelaars en kaarten.
  • Contentblokken kunnen gebruikt worden om statische inhoud, dynamische inhoud of producten uit de catalogus toe te voegen.

Page Builder | Magento

Door deze duidelijke indeling is het gemakkelijk om de juiste types content te vinden, beheren en plaatsen op de webshop.

Content en lay-out voor mobiel en tablet

Page Builder heeft de mogelijkheid om content op alle apparaten goed te tonen. Er wordt automatisch bepaald hoe content passend kan worden gemaakt voor verschillende schermformaten. Hierdoor blijft content goed leesbaar. Daarnaast kun je ervoor kiezen om op mobiel andere afbeeldingen te laten zien dan op een desktop.

Product Recommendations

Page Builder heeft een mogelijkheid om contentblokken te koppelen aan productaanbevelingen. Hiermee kun je op basis van vooraf opgestelde regels producten laten zien die gerelateerd zijn aan de rest van de content op de pagina.

Content Scheduling

Soms is het niet de bedoeling dat nieuwe content direct online verschijnt. In dat geval is het mogelijk om content in te plannen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om nieuwe elementen toe te voegen of foto’s te wijzigen en die pad op een specifieke datum te publiceren.

Ultieme vrijheid en schaalbaarheid 

Met Page Builder kunnen ontwikkelaars (zoals Madia!) de functionaliteit uitbreiden en componenten aanpassen of nieuwe componenten toevoegen. Zo kun je een unieke merkbeleving creëren.

Aan de slag met Page Builder?

Er is veel documentatie beschikbaar over de pagebuilder, je kunt er zo mee aan de slag!

Natuurlijk is het wel van belang dat je eerst upgrade naar Magento 2.4.3. We helpen je hier graag mee verder.