10 geweldige tips van experts om uw groothandel te laten groeien

10 tips van experts om uw groothandel te laten groeien: Alle groothandelsbedrijven hebben één gemeenschappelijk doel: ze willen hun bedrijf laten groeien.

In de competitieve B2B-markt van vandaag is het simpelweg oprichten van een groothandel niet voldoende. De verwachtingen en trends van klanten veranderen voortdurend. Daarom is het absoluut noodzakelijk om te zorgen voor klantenbinding en het verhogen van B2B-verkopen.

Groothandelsbedrijven verkopen producten in grote hoeveelheden aan detailhandelsbedrijven. Dit betekent dat groothandelaars voortdurend op zoek moeten gaan naar nieuwe klanten, wat echter makkelijker gezegd is dan gedaan!

Om die reden delen experts hier 10 van de meest waardevolle tips om jouw groothandel te laten groeien.

De beste tips van industrie-experts om uw B2B-bedrijf te laten groeien

Tip 1

Andrew Smith, de oprichter van Cozy Seating, is het toevoegen van je producten of diensten aan online adreslijsten een effectieve manier om je naamsbekendheid te vergroten. Het helpt ook bij het genereren van nieuwe leads voor je bedrijf.

Het opnemen van je bedrijf in online adreslijsten vergroot je digitale aanwezigheid, waardoor je producten een breder publiek kunnen bereiken.

Enkele andere online adreslijsten waar B2B-bedrijven hun producten kunnen vermelden, zijn onder andere Yelp, Bing, LinkedIn Directory, Google My Business en SaaS Genius.

Tip 2

Jennifer Winter, marketingmanager bij Degree 53 (nu Bally’s), deelt haar advies voor de groei van een groothandel: wees duidelijk over de bedrijfsdoelstellingen, omdat deze de basis vormen voor alle marketingactiviteiten. Ze benadrukt verder het belang van relevantie en geschiktheid bij elke activiteit om specifieke doelen te bereiken.

Een doel zonder strategie is zinloos, terwijl een strategie zonder doel geen waarde heeft. Als je bedrijfsdoelen niet zijn gedefinieerd, zal je marketingcampagne waarschijnlijk weinig resultaat opleveren.

Om de groei van je groothandel te stimuleren, is doelgerichte marketing essentieel om een betere Return on Investment (ROI) te waarborgen.

Tip 3

Neil Patel, medeoprichter van Crazy Egg en Hello Bar, staat bekend om zijn bijdragen aan de groei van bedrijven zoals NBC, GM, HP en Viacom.

Zijn belangrijkste advies voor B2B-groothandelsbedrijven om te groeien, is om hun aanwezigheid op zoveel mogelijk plaatsen te vergroten, waaronder het vermelden van hun bedrijf op B2B-marktplaatsen

Lid worden van gerenommeerde B2B-marktplaatsen, zoals Alibaba of SeeBiz, biedt talloze voordelen. Op deze platforms kun je contact leggen, je netwerk uitbreiden en je bedrijf laten groeien door te interageren met duizenden verkopers.

Tip 4

Jason, de CEO van Inspire360, benadrukt het belang van het opbouwen van een authentieke, persoonlijke band in e-mailcampagnes en pitches voor B2B-marketeers. Hij raadt vooral aan om LinkedIn-berichten te gebruiken.

Ondanks beweringen dat e-mailmarketing niet meer effectief is, is het volgens Jason nog steeds een waardevolle tactiek om een connectie met retailklanten op te bouwen. Om dit te bereiken, adviseert hij een verandering in de aanpak en het investeren van tijd in het creëren van gepersonaliseerde berichten die specifieke doelen raken.

Tip 5

Phil Gerbyshak, Vice President Sales Training bij Vector Solutions, deelt het advies:

“Voeg altijd waarde toe voordat je volume toevoegt. Of je nu belt, een e-mail stuurt of sociale media gebruikt, concentreer je altijd op het leveren van waarde aan je klanten voordat je iets doet.”

Het prioriteren van klanten en het behandelen van hen met beleefdheid is essentieel. Veel groothandelsbedrijven onderschatten het belang van klantenservice, maar het is cruciaal omdat alleen tevreden klanten terugkomen.

Uitstekende klantenservice resulteert in loyale klanten en verhoogt de geloofwaardigheid van je bedrijf.

Tip 6

Jason Lavis, directeur bij Out of the Box Innovations Ltd, benadrukt het belang van transparantie in het koopproces nu klanten steeds meer online aankopen doen.

Veel groothandelsbedrijven ondervinden problemen door een complex factureringsproces op hun platform. Klanten vermijden websites met veel extra stappen, zoals het invullen van formulieren bij elke aankoop.

Daarom is het cruciaal om transparantie in het factureringsproces te waarborgen om het vertrouwen van klanten te vergroten. Een vlot en duidelijk factureringsproces, samen met een naadloze levering, zorgt ervoor dat klanten terugkomen naar je website, waardoor de groei van je bedrijf wordt bevorderd.

Tip 7

Ward van Gasteren is een growth hacking coach bij Grow with Ward. Geeft zijn expert tip om een B2B groothandel te laten groeien. Hij zegt dat een website dynamisch moet worden geoptimaliseerd om elke bezoeker een persoonlijke ervaring te geven. Hij heeft het ook over verschillende softwaretools om de website te optimaliseren, zoals Clearbit, Optimizely en Segmentary.

Door je website te optimaliseren en te zorgen voor een gebruiksvriendelijke interface kunnen klanten snel de gewenste artikelen op je website vinden. Bovendien vergroot het tonen van bestelaanbevelingen de kans op upselling.

Tip 8

Danyal, een Digital Marketing Professional en momenteel Digital Marketing Manager bij PureVPN, benadrukt dat marketingautomatisering een essentiële digitale marketingstrategie is voor B2B-bedrijven. Het helpt bij het afstemmen van de verkoop- en marketingteams.

Marketingautomatisering in e-commerce omvat klantsegmentatie, A/B-testen en geautomatiseerde e-mailcampagnes. B2B-bedrijven dienen klantgegevens op te slaan en profielen te creëren. Deze gegevens kunnen later door het marketingteam worden gebruikt om verkoopaanbiedingen of kortingen te promoten.

Met toegang tot alle informatie over voorgaande klanten kan het verkoopteam effectiever met hen communiceren. Door te focussen op demografische gegevens zoals beroep, leeftijd, geslacht, etc., kunnen meer leads worden gegenereerd. Dit benadrukt het belang van marketingautomatisering voor het optimaliseren van B2B-marketingprocessen.

Tip 9

Steph Taylor, oprichter en directeur van het gezondheids- en wellnessmarketingbureau Wild Bloom, benadrukt dat Instagram en Facebook effectieve platforms zijn om bekendheid te genereren voor B2B-bedrijven. Ze beveelt aan om aanwezig te zijn op deze platforms, aangezien sociale media aanzienlijk kunnen bijdragen aan de groei van een B2B-bedrijf door merkbekendheid en positionering te verbeteren.

Het gebruik van sociale media vergroot niet alleen het netwerk en vergemakkelijkt het leggen van verbindingen met andere bedrijven, maar het draagt ook bij aan het opbouwen van vertrouwen bij het bredere publiek. Sociale media spelen een cruciale rol bij het overbruggen van de kloof tussen verkopers en kopers. Bovendien bieden ze een nuttig middel om prospects te identificeren. Het is dus de moeite waard om sociale media strategisch in te zetten voor de groei van een B2B-bedrijf.

Tip 10

Emily Carroll, marketingcoördinator bij Drive Research, deelt een deskundige tip: contentmarketingonderzoek is een unieke en effectieve tactiek die alle marketeers zouden moeten benutten.

De resultaten van dit onderzoek kunnen worden gebruikt om diverse contentproducten te creëren, waaronder websiteteksten, blogposts, whitepapers, vergelijkingskaarten van concurrenten en meer.

Het implementeren van een multi-contentstrategie is essentieel om klanten op verschillende platforms te bereiken en zo de groei van je bedrijf te waarborgen.

Emily benadrukt dat als je bijvoorbeeld alleen blogartikelen toevoegt voor SEO-doeleinden, je mogelijk een aanzienlijk aantal potentiële klanten op platforms zoals YouTube misloopt. Het diversifiëren van content is dus de sleutel tot een effectieve marketingstrategie.

Conclusie

Deze waardevolle tips zijn afkomstig van industrie-experts met tientallen jaren ervaring in de B2B-markt. Door deze adviezen toe te passen, krijgt uw groothandel de kans om naar een hoger niveau te groeien. Ondanks de toenemende concurrentie in de groothandelssector en de grootschalige digitalisering van bedrijven, kunnen deze inzichten van experts uw verkoop aanzienlijk stimuleren. Het implementeren van deze strategieën kan u helpen om succesvol te blijven en te gedijen in een dynamische zakelijke omgeving.

Wil je in contact komen en kijken hoe wij jou kunnen helpen groeien? Contacteer ons nu!