5 Redenen om over te stappen op Magento2

De afgelopen tijd heeft u er vast al over gelezen: Magento2. Na het succes van Magento 1, volgde in november 2015 de release van Magento2. Het nieuwe platform neemt afscheid van verouderde standaarden en verwelkomt een geheel nieuwe technische structuur. Dit brengt veel voordelen met zich mee maar betekent ook dat bestaande Magento 1 webshops niet makkelijk kunnen upgraden naar het nieuwe platform. Dit zorgt ervoor dat veel webshop eigenaren twijfelen over de overstap naar Magento2. Wellicht twijfelt u ook: omdat u zich afvraagt wat de voordelen zijn van Magento2 of omdat u wil weten of een overstap echt noodzakelijk is.

Waarom nu deze blog? In 2018 stopt de ondersteuning van Magento 1. Het is daarom van belang om dit jaar te investeren in een nieuw platform. Wij geven u middels vijf punten aan waarom wij denken dat een overstap naar Magento2 de investering waard is.

Vijf redenen

1. Responsive Design

Eén van de meest zichtbare verbeteringen in Magento2 is het volledige responsive design. Responsive design houdt in dat de content van uw webshop wordt aangepast op de grootte van het scherm waarop uw shop bekeken wordt. Dit zorgt ervoor dat gebruikers op verschillende apparaten, zoals computer, smartphone en tablet, een optimale gebruikerservaring hebben. Het ondersteunt een optimale beleving van “anywhere, anytime” winkelen.

Niet alleen de frontend van Magento is veranderd, ook in de backend is het responsive design toegepast. Zo wordt het beheren van uw webshop op verschillende apparaten (nog) makkelijker.

2. Vernieuwde gebruiksvriendelijke interface

Ook de interface van Magento2 heeft een transformatie ondergaan. De nieuwe interface heeft een strak en modern uiterlijk. De onderdelen zijn met minder klikken te bereiken en makkelijk terug te vinden. Er bestaat een scheiding tussen systeem- en shopbeheer. Bij shopbeheer vindt u bijvoorbeeld de producten, marketing en content en bij systeembeheer de onderdelen configuratie, belastingregels en algemene voorwaarden. Ook het aanmaken en aanpassen van producten is een stuk makkelijker dan in Magento 1. Zo wordt het beheer van uw webshop een stuk simpeler en wordt er kostbare tijd bespaard.

3. Snelheid

Magento heeft op verschillende vlakken gewerkt aan de snelheid van het platform. Alle overbodige elementen zijn verwijderd waardoor Magento2 een stuk lichter en sneller is. Zo kan het platform 39% meer orders per uur verwerken en is er een grote verbetering zichtbaar in de laadtijd van de catalogus pagina’s. Daarnaast is ook het checkout proces voor klanten verbeterd. Snellere laadtijd en sneller afrekenen zorgen voor meer conversies.

4. Vernieuwing alleen nog in Magento2

Het uitbrengen van het nieuwe platform zorgt ervoor dat bestaande extensies zich moeten aanpassen. Die aanpassingen brengen verbeteringen met zich mee! Bestaande koppelingen worden in versie twee verbetert. Doordat alle extensies opnieuw uitgebracht moeten worden, is de markt ook open voor nieuwkomers wat gaat zorgen voor nog betere oplossingen.

5. Ondersteuning stopt in 2018

Zoals gezegd stopt Magento vanaf november 2018 met de ondersteuning van Magento 1. Dit betekent dat alleen de komende twee jaar veiligheidsissues nog worden opgelost en kleine verbeteringen en updates worden vrijgegeven. Daarna stopt de ondersteuning en zal Magento alleen nog verder gaan met de doorontwikkeling van
versie 2.

De algehele veiligheid is in versie 2 trouwens ook verbeterd ten opzicht van versie 1 (wellicht reden zes om een overstap op Magento2 te overwegen?). Door een verbeterde bestandsstructuur is de kans op beveiligingslekken verminderd.

Conclusie

Er zijn veel verbeteringen te zien in de upgrade van Magento2. Magento2 is gebruiksvriendelijker, beter gestructureerd en sneller dan haar voorganger. Overstappen hoeft nog niet meteen maar wachten tot het laatste moment is niet aan te raden. Magento 2 zal zich de komende jaren blijven vernieuwen en verbeteren, terwijl dit bij Magento 1 zal afnemen en uiteindelijk zal stoppen. Een overstap naar Magento2 geeft garantie dat uw webshop ook de toekomst kan blijven groeien.

Als u besluit om over te stappen is het een goed idee om de migratie van Magento 1 naar Magento 2 spoedig in te plannen om problemen te voorkomen. Madia helpt u hier graag mee verder. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op