Magento 2 design: inspirerende voorbeelden van moderne e-commerce!

Na de release van Magento 2 in November 2015 stappen webshops wereldwijd over op het nieuwe platform. Op woensdag 5 april leggen we in een Magento 2 Seminar uit wat overstappen op het nieuwe platform precies inhoudt. In deze blog kijken we alvast vooruit op één van de grote voordelen: de nieuwe en moderne Magento 2 design mogelijkheden.

Eerste Nederlandstalige Magento 2 design

Beaumotica

Een screenshot van de Magento 2 webshop van Beaumotica

Beaumotica.nl is de eerste Nederlandse webwinkel die is overgestapt op Magento 2. De webshop verkoopt voornamelijk sfeerverlichting voor in huis. De implementatie van Magento 2 heeft gezorgd voor een moderne responsieve website. Producten zijn op een visueel interessante manier in het design van de website gebracht. Op de internationale website (.com) wordt het zelfde design gebruikt, wat zorgt voor een sterke merkbeleving.

Grote merken

Helly Hansen

De webshop van Helly Hansen, zeilkleding

De webshop van sportkledingmerk Helly Hansen werkt met een visueel interessante layout. Grote foto’s en een duidelijke navigatiebalk zorgen voor een gemakkelijke customer journey. Helly Hansen gebruikt Magento 2 niet alleen als e-commerce platform maar ook als ERP en CRM.

Automerken

Automerken met een online webshop? Jazeker! Moderne automerken verkopen namelijk niet alleen auto’s, maar ook bijpassende producten.

Land Rover

Magento 2 webshop screenshot van Landrover

Jaguar

Een screenshot van de webshop van Jaguar

Het design van de webshops is ‘clean’. Bij producten is alleen de informatie te zien waar klanten meteen naar opzoek zijn zoals een foto, de prijs en kleurvariaties. Dit zorgt voor minimale afleiding van het product. Door het design wordt het oog meteen naar de producten getrokken. Daarnaast zorgen de duidelijke navigatie mogelijkheden dat producten makkelijk te vinden zijn.

Magento 2 ook voor kleinere webshops

De bovenstaande voorbeelden laten vooral grote webshops zien. Door de schaalbaarheid is Magento geschikt voor zowel hele grote als ook kleine webshops. Kleine webshops kunnen door de nieuwe mogelijkheden van Magento 2 boven hun concurrenten uitstijgen. Ook als een kleine webshop groeit is er geen probleem, Magento 2 groeit mee.

Graze

Een screenshot van de website van Graze - Magento 2 design

Graze is een bedrijf dat een snackboxen verkoopt. De webshop ziet er professioneel uit, heeft een eigen stijl en nodigt zeer uit tot het bestellen van de box. Duidelijke navigatie en ‘call-to-action’ knoppen maken het gemakkelijk om op de juiste pagina’s te belanden.

Cultcha Kids

Een screenshot van de Magento 2 webshop van Cultcha Kids

Cultcha Kids is een Autralisch bedrijf dat kinderspeelgoed  verkoopt. De template van de website is geheel aangepast op de doelgroep. Een kleurrijk geheel waar kinderen op grote knoppen kunnen drukken om bij de juiste producten uit te komen.

Magento 2 voorbeelden: flexibele layouts voor een moderne webshop

De bovenstaande voorbeelden laten de verschillende mogelijkheden zien die er zijn in de designs van Magento 2. Ongeacht het product, er is altijd een modern ontwerp mogelijk. Makkelijke navigatie mogelijkheden binnen een responsieve website zorgen voor een optimale ‘customer journey’. Met een Magento 2 design ben je verzekerd van een webshop die ook in de (nabije) toekomst relevant zal blijven!