Nieuwe Release – Akeneo 3.0

PIM staat voor Product Information Management. Akeneo PIM biedt één centraal platform waarin productinformatie beheerd kan worden. Het platform wordt gebruikt om producten te managen in interne systemen en om te communiceren met partners, leveranciers en klanten. Begin deze maand kwam Akeneo met een nieuwe versie: Akeneo 3.0, met een verbeterde technische structuur en nieuwe krachtige PIM features.

Nieuwe features in Akeneo 3.0

Reference Entities

‘Reference enitities’ zorgen ervoor dat product verrijking gemakkelijk beheerd kan worden. Beslis welke labels (entiteiten) er aan producten gelinkt worden, zoals kleuren, maten, ingrediënten en wasinstructies maar ook labels zoals merken, designers, looks, kamers, steden, landen of andere zaken die het product onderscheiden. De labels kunnen in de nieuwe versie van het platform door de gebruiker zelf worden aangemaakt.

Een screenshot uit akeneo 3.0 van de entity mananger

 

Franklin Insights

Franklin Insights is een nieuwe feature die voor nu alleen in de VS beschikbaar is. Franklin is als het ware een bibliotheek met informatie over producten. Het systeem zoekt door middel van Artificial Intelligence naar de juiste informatie bij het gekozen product. Op basis van die informatie genereert Franklin een voorstel voor tekst en labels die aan het product gekoppeld kunnen worden. De gebruiker kan dit voorstel vervolgens bekijken, aanpassen en doorvoeren. Dit scheelt veel tijd omdat niet alle informatie handmatig gezocht en toegevoegd hoeft te worden.

Een screenshot van Franklin

Zoals gezegd is Franklin nog niet beschikbaar voor Nederland, maar wel een interessante ontwikkeling om in de gaten te houden.

Single Sign-on

Single Sign-On (SSO) en een authenticatie proces waarbij een gebruiker één gebruikersnaam en wachtwoord kan gebruiken voor meerdere applicaties. SSO wordt vaak gebruikt in grotere organisaties waarbij met veel verschillende systemen wordt gewerkt. Dit voorkomt problemen met wachtwoorden, maakt het gebruiken van meerdere applicaties laagdrempeliger en zorgt voor een gemakkelijker beheer van IT omgevingen.

Single Sign On een visuele representatie

Een sneller en stabieler platform

Tot slot heeft Akeneo technische verbeteringen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de interface sneller reageert, ook als er gebruik wordt gemaakt van grote aantallen producten. De laadtijden zijn flink aangepakt, waardoor het werken met de interface een stuk comfortabeler is geworden.

Meer weten?

Als officiële partner van Akeneo vertellen we je graag met over de mogelijkheden en laten we je zien wat we tot nu toe met Akeneo bereikt hebben.

Meer lezen over de Akeneo 3.0 release?

Bekijk de whitepaper met releasenotes