Een overzicht van de werking van Akeneo PIM

Akeneo Features

 • Structureer productdata

  Structuur en classificeer producten op type, kleur, beschrijving en meer. Vermijdt ingewikkelde spreadsheets met honderden kolommen. Krijg binnen een paar klikken de info waar je naar opzoek bent. De gebruiksvriendelijke interface zorgt dat tijdrovende PIM taken efficiënter opgepakt kunnen worden.

 • Importeer en exporteer productdata

  Importeer Excel en CSV bestanden, voeg producten handmatig toe, of integreer met e-commerce software zoals Magento of OroCommerce. Exporteer producten gemakkelijk naar je webshop. Voer minder handmatige acties uit en bespaar kostbare tijd.

 • Vertalingen

  Actief in meerdere landen? Dan heb je te maken met verschillende talen. In Akeneo kun je vertalingen van product informatie gemakkelijk beheren. Voeg landspecifieke media toe en houdt veranderingen bij in de productgeschiedenis.

 • Controleer van productinformatie

  Controleer de kwaliteit van je productdata met de ‘’completeness tool’’. Hierin kun je per product bekijken of alle benodigde informatie ingevuld is. Hierdoor voorkom je dat producten cruciale informatie missen.

Akeneo PIM voor e-commerce

Om optimaal gebruik te kunnen maken van Akeneo, maken we een koppeling met de door jouw gebruikte systemen (zoals bijvoorbeeld Magento of Magento 2). Dit houdt in dat binnen de systemen een geautomatiseerde real-time synchronisatie gerealiseerd wordt. Hierdoor blijft het productassortiment altijd up-to-date, mét verrijkte content.

Als officiële partner, hebben we al veel B2C en B2B klanten mogen ondersteunen met een koppeling. Ook aan de slag met Akeneo? Samen bekijken we de mogelijkheden en bekijken we welke aanpak het beste past.

Een greep uit ons werk met Akeneo

 • Case

  Wereldwijd Product Informatie Management met Akeneo voor Lenco, Trebs, Classic Phono & Montiss.

  Bekijk case Commaxx
 • Case

  Magento 2 & Akeneo PIM: 31 winkels, en 3 storefronts!

  Bekijk case HACO
 • iUsed

  Een sterkte Akeneo PIM implementatie voor refurbished Apple producten.

 • Case

  Magento 2 & Akeneo PIM: 31 winkels, en 3 storefronts!

  Bekijk case Duux
Akeneo Logo

Over ons Partnership

Voor een goede webshop is het belangrijk om productinformatie goed op orde te hebben. Met de PIM software van Akeneo kunnen we bij Madia nog beter aansluiten op jouw uitdagen op het gebied van e-commerce. Madia is sinds 2014 partner van Akeneo. Met Akeneo zorgen we ervoor dat webshops op product niveau optimaal geoptimaliseerd is voor de beste klantbeleving.

 • Single point of truth

  Zorg voor één "single point of truth. Eén plek om productinformatie in te zien, één plek waar alle teams samenwerken.

 • Kwaliteit

  Beheer en bewaak de kwaliteit van productdata op alle kanalen met de slimme tools.

 • Ultieme productervaringen

  Lever optimale productervaringen voor jouw klanten. Zorg dat ze alle informatie gemakkelijk vindbaar is.

Efficiënter omgaan met productdata?

We laten je graag zien wat Akeneo voor jou kan betekenen.