Akeneo Nieuws: Versie 5.0 én Akeneo Unlock!

akeneo 5.0

 

In het afgelopen jaar heeft Akeneo 70 nieuwe features toegevoegd aan hun PIM systeem. Deze zijn samengevoegd in de nieuwste release: Akeneo 5.0. In dit artikel beschrijven we een aantal highlights. Wie meer wil weten over deze release, over Akeneo cases of hoe je Akeneo kan inzetten voor je eigen bedrijf, kan zich inschrijven voor Akeneo Unlock, hét online PIM evenement van 2021!

Akeneo 5.0 Rules Engine

Het is zonde tijd te besteden aan overbodige handmatige taken. Daarom is er in Akeneo een uitgebreide rules engine. In de rules engine worden workflows bepaald voor processen die te maken hebben met product beheer.

In de 5.0 versie wordt automatisering naar het volgende niveau getild met de Rules Builder. Een nieuw scherm in Akeneo PIM stelt gebruikers in staat om eenvoudiger business rules te creëren en te beheren. Zo wordt het mogelijk om producten automatisch te categoriseren, attribuutwaarden te kopiëren, standaardwaarden in te stellen en nog veel meer, alles zonder de hulp van een IT-team. Ook het aanmaken van producttitels en dynamische productomschrijvingen, is verbeterd.

Data Quality Insights dashboard

Dankzij het vernieuwde Data Quality Insights dashboard is het nog eenvoudiger om de kwaliteit van productinformatie te bewaken en bruikbare inzichten te krijgen. In één oogopslag is te zien waar in de catalogus extra verbeteringen nodig zijn.

Akeneo PIM 5.0

Het dashboard biedt duidelijke, bruikbare inzichten met een verbeterde Data Quality Score. De Data Quality Insights is namelijk uitgebreid met geavanceerde spellingscontrole functies.

Akeneo 5.0: voeg eigen meeteenheden toe

Akeneo PIM’s nieuwste release biedt gebruikers ook meer flexibiliteit op het gebied van catalogi en productstructuren. Geavanceerde meetmogelijkheden zijn ontworpen om gebruikers meer flexibiliteit te geven bij het verrijken van productinformatie. Gebruikers kunnen nu eenvoudig aangepaste meeteenheden creëren, naast de standaard eenheden die al beschikbaar zijn. Zo wordt het gemakkelijker om te voldoen aan lokale normen of specifieke industrievereisten.

Akeneo PIM 5.0

Akeneo Unlock – April 2021

Wil je meer weten over Akeneo 5.0? Schrijf je dan in voor Akeneo Unlock 2021, de jaarlijkse (nu online) conferentie op het gebied van PXM en PIM!

akeneo unlock banner

 

Het evenement van dit jaar staat in het teken van groei naar nieuwe geografische markten, nieuwe verkoopkanalen en het uitbreiden van het productassortiment. Het evenement bestaat uit een mix van keynote presentaties, best practices, technische workshops, customer cases en virtuele netwerkmogelijkheden. Daarnaast zijn er natuurlijk productaankondigingen, en een blik op de product roadmap.

Unlock 2021 begint op 6 april en loopt de hele maand door. Hierdoor kun je het evenement ervaren wanneer het jou uitkomt!

Bezoek de website van het evenement voor meer informatie en registreer je gratis.