Hoge notering voor Akeneo in Forrester Wave

Akeneo banner voor forrester wave rapport

 

Het nieuwste Forrester Wave rapport is uit en onze partner Akeneo is uitgeroepen tot “Strong Performer”. Het gebeurt niet vaak dat een systeem dat voor het eerst beoordeeld wordt door Forrester zo hoog in de rating komt!

Download hier het rapport

Over Forrester Wave

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester brengt ieder kwartaal een Forrester Wave rapport uit. In dit rapport worden software aanbieders uit een bepaalde categorie (bijvoorbeeld PIM, OMS en e-commerce platformen), met elkaar vergeleken.

Akeneo PIM in Forrester Wave

Het nieuwe rapport van Forrester analyseerde een tiental PIM leveranciers aan de hand van 15 criteria. We lichten er een aantal uit.

Akeneo in Forrester Wave

User Experience

Akeneo scoorde goed op alle punten en haalde zelfs de hoogste score op het gebied van User Experience. De gebruikservaring is een sterk punt omdat Akeneo een intuitieve en moderne gebruikersinterface biedt.

Akeneo User Interface

Akeneo’s User Interface

Product Experience Management

Daarnaast wordt Akeneo geprezen omdat het zich specifiek richt op Product Experience Management. In tegenstelling tot andere platformen, wordt er ingezet op nieuwe PXM features die zich richten op het optimaliseren van product data, zonder daarbij af te wijken naar andere gebieden zoals DAM of commerce. Hierdoor weet je als gebruiker zeker dat je nu en in de toekomst de beste product beleving aan klanten kan blijven bieden.

Integraties

Doordat Akeneo zich slecht op één expertise richt, is het belangrijk dat het platform gemakkelijk met andere software geintegreerd kan worden. De krachte architectuur, en open source API’s, zorgen ervoor dat het systeem grote hoeveelheden data van third-party software kan verwerken. Forrester erkent deze kracht door te stellen dat Akeneo’s integraties “een van de sterkste onderdelen van het platform zijn”.

 

Meet Our Technology Partners

Voorbeelden van een aantal integraties. 

B2C/B2B

Akeneo past in ieder bedrijfsmodel, B2C of B2B – in verschillende sectoren.  Met meer dan 500 klanten op de Enterprise Edition en meer dan 80.000 op de gratis Community Edition, is Akeneo ook goed vertegenwoordigd in vele industrieën, zowel B2B fabrikanten en distributeurs, als B2C merken en retailers.

Meer weten over Akeneo?

Wil je meer weten over Product Informatie Management? We laten je graag een demo zien van het product! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Of bekijk meer informatie op onze partnerpagina of download het rapport