Burghouwt

B2B in Magento: gebruiksvriendelijke webshop voor een uitgebreid assortiment.

Sinds 1976 Familiebedrijf Burghouwt een groothandel voor bouw en industrie. Het bedrijf faciliteert klanten om verstandig te bouwen, met oog voor mens, milieu en bestendig voor de toekomst. Burghouwt heeft 9 vestigingen in Nederland. In de webshop zijn 10.000 producten te vinden.

De uitdaging

Burghouwt was op zoek naar een nieuw online B2B platform waarin de catalogus met gedetailleerde productinformatie van 10.000 producten op een duidelijke manier weergeven kon worden.

Daarnaast bestond de behoefte naar specifieke B2B oplossingen, zoals de mogelijkheid tot prijsafspraken en bulkbestellingen.

Oplossing

We werkten samen aan een platform waarop de enorme voorraad binnen één interface te bereiken is. Door een koppeling met het ERP systeem is de webshop snel en gemakkelijk beheerbaar.

Verschillende B2B oplossingen werden door middel van maatwerk toegevoegd aan de webshop.

Highlights

  • B2B
  • Op basis van Magento
  • 10.000 producten
  • Koppeling met EZbase
  • Koppeling met AGP ERP

De uitdagingen

Burghouwt verkoopt producten die bedoeld zijn voor de bouw in een catalogus van meer dan 10.000 producten. Denk bijvoorbeeld aan machines, elektra en ijzerwaren. Deze producten hebben vaak meerdere varianten. Bijvoorbeeld aan schroeven, waarvan meerdere lengtes, schroefkoppen of schroefdraden beschikbaar zijn. Hiervoor moest een oplossing gezocht worden waarin klanten de producten goed kunnen vinden én op een handige manier kunnen bestellen.

Screenshots van de webshop van burghouwt

De oplossing: een uitgebreid assortiment

Voor Burghouwt bouwden we een maatwerk webshop, waarin een custom Content Management System werd ontwikkeld met een koppeling naar het ERP. Hierdoor kan het enorme assortiment op een duidelijke manier beheert én verkocht worden.

Een enorme voorraad in één interface

Burghouwt heeft een grote online catalogus, met bijna 10.000 producten. De uitdaging met zoveel producten is het bijhouden van gegevens en prijzen, zonder dat het laden van de producten de webshop traag maakt. Om de producten correct in de webshop te kunnen laden, zonder de webshop te vertragen, is er een koppeling gemaakt het het ERP systeem van Burghouwt. Vanuit dit systeem worden producten realtime ingeladen. Zo zijn de producten in de webshop altijd up-to-date.

Gedetailleerde product informatie

Veel producten in de webshop hebben verschillende attributen. Zo kan het zijn dat een bepaald type schroef beschikbaar is in verschillende maten, of met een ander type schroefdraad. Hiervoor is functionaliteit ontwikkeld waarbij de verschillende types binnen één pagina te bestellen zijn. Daarbij worden ook meteen de verschillende verpakkingseenheden en staffelprijzen getoond.

B2B bestelprocessen

In B2B gelden vaak per klant andere bestelcondities. Daarom zijn er specifieke functionaliteiten ingebouwd om deze condities te ondersteunen.

B2B klanten kunnen met hun account inloggen in de webshop. Hiermee heeft de klant toegang tot:

- Bestellijsten: klanten kunnen favoriete producten opslaan in een bestellijst, waardoor herhaalaankopen makkelijker worden

- Klantspecifieke prijzen: een ingelogde klant krijgt de prijzen te zien die met het bedrijf zijn afgesproken

- Het aanmaken van subaccounts: klanten kunnen subaccounts aanmaken voor werknemers en bepaalde rechten toekennen. Zo kan de afdeling 1 bijvoorbeeld alleen bestellijsten maken, terwijl afdeling 2 alleen de aankoop en betalingen regelt.

screenshots van de mobiele website van burghouwt

Het resultaat

Middels een intensieve samenwerking met Burghouwt hebben we een webshop oplossing ontwikkeld die in een plezierig en intuïtief ontwerp een groot assortiment aan producten eenvoudig bestelbaar maakt.

Dit alles in combinatie met een complexe prijslijst structuur voor de klanten, maakt ons trots op de ontwikkelde oplossing. De komende tijd blijven wij samenwerken aan de doorontwikkeling van de webshop van Burghouwt. 

Meer weten?

Bram Meijer
Projectmanager van Burghouwt

Meer weten over deze case, of over de mogelijkheden voor jouw e-commerce platform? Neem contact op met Bram Meijer.