b2b

Burghouwt

Familiebedrijf Burghouwt een groothandel voor bouw en industrie. Het bedrijf faciliteert sins 1976 klanten om verstandig te bouwen, met oog voor mens, milieu en bestendig voor de toekomst. Burghouwt heeft 9 vestigingen in Nederland. In de webshop zijn 10.000 producten te vinden.

Naar website Your browser does not support SVGs
Your browser does not support SVGs

The Challenge

Burghouwt was op zoek naar een nieuw online B2B platform waarin de catalogus met gedetailleerde productinformatie van 10.000 producten op een duidelijke manier weergeven kon worden.

Daarnaast bestond de behoefte naar specifieke B2B oplossingen, zoals de mogelijkheid tot prijsafspraken en bulkbestellingen.

Your browser does not support SVGs

Solution

We werkten samen aan een platform waarop de enorme voorraad binnen één interface te bereiken is. Door een koppeling met het ERP systeem is de webshop snel en gemakkelijk beheerbaar.

Verschillende B2B oplossingen werden door middel van maatwerk toegevoegd aan de webshop.

Your browser does not support SVGs

B2B

Magento
Your browser does not support SVGs

10.000

Producten
Your browser does not support SVGs

EZ Base

Koppeling
Your browser does not support SVGs

AGP ERP

Koppeling
Burghouwt design
Your browser does not support SVGs

De uitdagingen

Burghouwt verkoopt producten die bedoeld zijn voor de bouw in een catalogus van meer dan 10.000 producten. Denk bijvoorbeeld aan machines, elektra en ijzerwaren. Deze producten hebben vaak meerdere varianten zoals bijvoorbeeld schroeven, waarvan meerdere lengtes, schroefkoppen of schroefdraden beschikbaar zijn. Hiervoor moest een oplossing gezocht worden waarin klanten de producten goed kunnen vinden én op een handige manier kunnen bestellen.

Desktop design van burghouwt
Your browser does not support SVGs

De oplossing: een uitgebreid assortiment

Voor Burghouwt bouwden we een maatwerk webshop, waarin een custom Content Management System werd ontwikkeld met een koppeling naar het ERP. Hierdoor kan het enorme assortiment op een duidelijke manier beheert én verkocht worden.

  • Een enorme voorraad in één interface

    Burghouwt heeft een grote online voorraad. Om de producten correct in de webshop te kunnen laden, zonder de webshop te vertragen, is er een koppeling gemaakt het het ERP systeem van Burghouwt.

  • Gedetailleerde product informatie

    Veel producten in de webshop hebben attributen. Zo kan het zijn dat een bepaald type schroef beschikbaar is in verschillende maten, of met een ander type schroefdraad. Hiervoor is functionaliteit ontwikkeld waarbij de verschillende types binnen één pagina te bestellen zijn. Daarbij worden ook meteen de verschillende verpakkingseenheden en staffelprijzen getoond.

  • B2B bestelprocessen

    n B2B gelden vaak per klant andere bestelcondities. Daarom zijn er specifieke functionaliteiten ingebouwd om deze condities te ondersteunen waaronder: bestellijsten, klantspecifieke prijzen en subaccount management.

Hte mobiele design van Burghouwt
Your browser does not support SVGs

Het resultaat

Middels een intensieve samenwerking met Burghouwt hebben we een webshop oplossing ontwikkeld die in een plezierig en intuïtief ontwerp een groot assortiment aan producten eenvoudig bestelbaar maakt.

Dit alles in combinatie met een complexe prijslijst structuur voor de klanten, maakt ons trots op de ontwikkelde oplossing. De komende tijd blijven wij samenwerken aan de doorontwikkeling van de webshop van Burghouwt.

maatwerk website

Contact

Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.