Duux

Magento 2 & Akeneo PIM: 31 winkels, en 3 storefronts!

Duux richt zich op het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van verschillende luchtbehandelingsproducten. De missie is om de best mogelijke binnenluchtkwaliteit te bieden om het welzijn van klanten te verbeteren. De opvallende, functionele en effectieve producten worden verkocht bij onder andere Coolblue, BCC en Mediamarkt.

De uitdaging

Duux heeft een snel groeiend assortiment. Daarom moest een systeem geïmplementeerd worden om product informatie effectief te kunnen beheren, nu én met oog op de toekomst.

Oplossing

Akeneo PIM werd ingeschakeld om producten efficient te kunnen beheren. Hierbij werd onder andere gebruik gemaakt van product models en de completeness tool.

Highlights

 • Akeneo PIM
 • Product models
 • Completeness workflow
 • Exports voor verkoop 3e partijen

Uitdagingen

Voor het beheren van productinformatie werd bij Duux in het verleden gebruik gemaakt van programma’s als Dropbox en Excel. Het beheren van producten in deze systemen werd met de uitbreiding van het assortiment onoverzichtelijk en tijdrovend.

Na research kwam het team van Duux uit bij Akeneo PIM. Dit systeem moest zo ingericht worden dat de informatie doorgezet kon worden naar hun eigen webshop én naar de webshops van derde partijen, zoals Mediamarkt en Bol.com.

Oplossing

In samenwerking met Duux hebben we de product informatie management processen onder de loep genomen. We hebben hierbij niet alleen gekeken naar huidige processen, maar ook naar toekomstplannen. De Akeneo implementatie is zo opgezet dat het in de toekomst gemakkelijk aan meerdere kanalen gekoppeld kan worden, zoals de webshops van distributeurs en marktplaatsen.

 • Product models

  Een product model is een overkoepelend product waarvan verschillende varianten van kunnen bestaan, bijvoorbeeld in kleur, maat, of type stekker.

  In Akeneo kunnen deze varianten gekoppeld worden aan één hoofdproduct. Op die manier blijft het informatie beheer centraal op één plek. Dit is eenvoudiger, efficiënter en minder foutgevoelig dan wanneer alle varianten los beheerd worden.

 • Completeness tool

  De completeness tool is ingezet om te zorgen dat alle productinformatie altijd aangevuld is.

  Dit houdt in dat een melding verteld wanneer productinformatie ontbreekt en dat een export op dat moment niet mogelijk is. Dit is voor Duux voornamelijk belangrijk wanneer informatie naar 3e partijen geëxporteerd wordt, zoals Bol.com of Media Markt.

 • Exports

  In Akeneo kan productinformatie geëxporteerd worden wat vervolgens doorgezet kan worden naar verkoopkanalen. Deze exports kunnen per kanaal verschillen, dit kan in Akeneo ingesteld kan worden.

  De exports zijn mogelijk in verschillende bestandsformaten, zoals CSV en XML. Door deze mogelijkheden kan Duux exports maken voor alle partijen via wie ze hun producten verkopen.

Screenshots van mobiele telefoons met de site van Duux erop

Resultaat

Met de implementatie van Akeneo heeft Duux een robuust en toekomstbestendig product information management systeem, waarmee ze komende jaren kunnen doorgroeien. Door het centrale beheer wordt nu al veel tijd bespaard en worden fouten in product informatie voorkomen. Wij blijven Duux de komende jaren ondersteunen met de uitbreiding van hun Akeneo PIM systeem.

Meer weten?

Stef Gommers
Projectmanager van Duux

Meer weten over deze case, of over de mogelijkheden voor jouw e-commerce platform? Neem contact op met Stef Gommers.