HACO

Magento 2 & Akeneo PIM: 31 winkels, en 3 storefronts!

Haco Wonen en Slapen is sinds 1969 uitgegroeid tot één van de grootste woonwinkels van Nederland. Haco is gespecialiseerd in de verkoop van meubels en woonaccessoires zoals banken, bedden, kasten en tafels. Haco verkoopt haar producten in 31 fysieke winkels in Nederland en Spanje, en in de webshop.

De uitdaging

Haco was op zoek naar een partner om hun Magento 1 webshop te migreren naar Magento 2, mét een koppeling naar Akeneo om producten via leveranciers the importeren. Daarnaast zochten ze nieuwe features voor voorraadbeheer en in het design.

Oplossing

Een nieuwe Magento 2 webshop met een maatwerk koppeling naar Akeneo en een directe link met de leverancier. Daarnaast nieuwe features om producten samen te stellen, om voorraden slim te beheren, en om de omnichannel strategie optimaal in te kunnen zetten.

Highlights

  • Magento 2
  • Akeneo
  • Maatwerk koppeling leveranciers
  • Koppeling met maatwerk OMS
  • Koppeling met boekhoudpakket

Uitdaging

Haco zocht een partner met de expertise om hun Magento 1 webshop te migreren naar Magento 2 en daarbij nieuwe functionaliteit toe te voegen. We werkten samen aan een nieuw design, een koppeling naar het Product Informatie Management systeem Akeneo en werd er extra aandacht besteedt om de omni-channel strategie uit te breiden, zowel in de Nederlandse als Spaanse webshop.

haco elements

Oplossing - Magento 2 & Akeneo

Voor Haco ontwikkelden we een nieuwe Magento 2 webshop, met een maatwerk koppeling naar Akeneo. Door een PIM systeem in te zetten voor productinformatie in verschillende talen, is het beheer ervan veel efficiënter dan voorheen. Producten kunnen door Haco zelf in het systeem worden toegevoegd. Daarnaast worden producten ook automatisch in Akeneo aangevuld, door een maatwerk koppeling met leveranciers.

Een complete omnichannel strategie

Haco is actief in Nederland en Spanje. Naast de webshop hebben ze 31 fysieke vestigingen. De omni-channelstrategie was door deze combinatie van kanalen een speerpunt voor dit project. Dit zie je terug in het gebruik van verschillende talen, slim voorraadbeheer én een buy online pick-up in-store functionaliteit.

haco shop pagina's

Resultaat

Met de nieuwe webshop heeft Haco een goede nieuwe start kunnen maken op het Magento 2 platform. Met een nieuw design, een ruim productaanbod door de Akeneo koppeling, en nieuwe functionaliteit, hebben ze alles in huis om klanten een perfecte customer experience te bieden. Daarnaast is er een enorme efficiencyslag geslagen en besteedt Haco minder tijd aan handmatig beheer, en meer tijd aan waar het echt om draait: de verkoop van mooie producten aan hun klanten.

De pagina van haco op mobiele telefoon

Meer weten?

Bram Meijer
Projectmanager van HACO

Meer weten over deze case, of over de mogelijkheden voor jouw e-commerce platform? Neem contact op met Bram Meijer.