b2b

Zinkunie

Zinkunie is al meer dan 20 jaar dé dak en gevel specialist van Nederland. Het bedrijf heeft een groot assortiment aan dak- en gevelmaterialen en biedt naast het assortiment ook deskundige adviezen en opleidingen voor beginnende en ervaren professionals. Zinkunie groeit nog steeds en met 19 filialen door heel Nederland zorgt het bedrijf altijd voor een uitstekende en snelle service.

Naar website Your browser does not support SVGs
Your browser does not support SVGs

The Challenge

Zinkunie is een klassieke B2B leverancier; tot 2021 werden bestellingen hoofdzakelijk geplaatst per telefoon, e-mail of fax geplaatst. De groeiambities van Zinkunie vroegen om een digitale transitie binnen het bedrijf en een focus op e-commerce. Om die reden is o.a. gekozen voor de implementatie van een PIM systeem en ontwikkeling van een nieuw en snel B2B platform, waarbij een koppeling gemaakt kon worden met het huidige CRM systeem en Order Entry System (OES). Hoofddoel van het nieuwe platform was het kunnen faciliteren van een uitgebreid productassortiment, klantspecifieke catalogussen en prijslijsten en het het volledig automatisch kunnen exporteren van geplaatste webshoporders.

Your browser does not support SVGs

Solution

Samen met een team van developers en designers is er gewerkt aan het ontwikkelen van een B2B-platform waar branchespecifieke assortimenten getoond worden en zowel standaard- als maatwerk producten te bestellen zijn. Door middel van ontwikkelde koppelingen met Akeneo, CRM en OES, is Zinkunie nu in staat om gemakkelijk nieuwe producten te creëren, verrijken, publiceren, verkopen en al binnen 1 dag af te leveren bij de klant.

Your browser does not support SVGs

B2B

OroCommerce
Your browser does not support SVGs

PIM

Akeneo
Your browser does not support SVGs

Microsoft CRM en OES

Koppeling
Your browser does not support SVGs

Tekentool

Maatwerk Module
design zinkunie
Your browser does not support SVGs

De uitdaging

Zinkunie heeft een groot productassortiment met niet alleen standaard handelsproducten, maar ook duizenden varianten en maatwerkproducten. Denk bijvoorbeeld aan op maat geknipt dakmateriaal, op graden gebogen beugels, of volledig op maat gemaakte felssystemen. Een grote uitdaging hierbij is het beheren en verrijken van de productinformatie en het aanbieden van deze producten in de webshop met verschillende opties. Voor het aanbieden van deze maatwerk producten moest een oplossing gevonden worden. Een andere uitdaging was het beschikbaar maken van custom staffelprijzen en het tonen van een variërend product assortiment per branche.

zinkunie desktop design
Your browser does not support SVGs

De oplossing

Voor Zinkunie is gekozen voor het implementeren van Akeneo PIM en het ontwikkelen van een maatwerk webshop op basis van OroCommerce met koppelingen naar Akeneo, CRM en OES.

  • Custom assortiment en product prijzen

    In B2B gelden vaak per klant andere bestelcondities. Zo ook bij Zinkunie. Daarom zijn er in de nieuwe webshop specifieke functionaliteiten ingebouwd om aan deze condities te kunnen voldoen. Door een maatwerk koppeling met het CRM en het Ordersysteem kunnen klanten nu inloggen op een account. Daarmee hebben ze toegang tot een branchespecifiek assortiment, specifieke prijslijsten op basis van prijsafspraken en de mogelijkheid tot het beheren van meerdere bestellijsten.

  • Akeneo PIM

    Zinkunie beheerde productinformatie lange tijd handmatig op basis van losse sheets; een foutgevoelig en bewerkelijk proces. Om een single source of truth te creëren en het proces van verrijking te vereenvoudigen is gekozen voor het implementeren van Akeneo PIM. Inmiddels is Akeneo hét systeem waar Zinkunie haar groeiende productassortiment efficiënt en eenvoudig beheert en organiseert.

  • Maatwerk producten

    Ook is er voor Zinkunie een maatwerk tekentool ontwikkeld, waarmee de klant in de webshop zelf een maatwerkprofiel of systeem kan ontwerpen. In de tekentool kunnen ook extra gerelateerde producten en situatietekeningen worden toegevoegd. Ook is het in de webshop mogelijk gemaakt om standaard handelsproducten in custom lengtes te laten knippen of in een gewenste hoek te laten buigen.

Zinkunie mobiel design
Your browser does not support SVGs

Het resultaat

Na een intensieve samenwerking met Zinkunie hebben we een nieuwe state of the art B2B-webshop ontwikkeld die volledig aansluit bij de ontwikkelambities en wensen van Zinkunie. Het platform is gekoppeld met het Product Informatie Management systeem en geïntegreerd met de al bestaande software applicaties binnen de organisatie. Zo vormt de webshop nu een vast onderdeel in de commercestrategie van Zinkunie.

Foto van Marloes bij Madia

Contact

Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.