Nieuws: Magento 2.3.1, Page Builder en Adobe Commerce Cloud nu beschikbaar

We moesten er even op wachten, maar nu is het echt zo ver. Magento heeft versie 2.3.1 gelanceerd. Deze nieuwe release geeft Magento Commerce (voorheen Enterprise) gebruikers de mogelijkheid om Page Builder te gebruiken. Daarnaast zijn er meer dan 200 andere grote en kleine verbeteringen doorgevoerd. Ook maakte Adobe op de Adobe Summit in Las Vegas bekend dat ze Magento, zoals verwacht, nu officieel hebben toegevoegd aan hun Experience Cloud.

Magento 2.3.1 Page builder

Met Page Builder komt er een nieuwe manier om visuele content te beheren. Het stelt webshopeigenaren in staat om het uiterlijk van hun webshop te veranderen door middel van ”drag and drop”, zonder gebruik te maken van HTML of CSS code. Hierdoor wordt het maken van lay-out en visuele aanpassingen sneller én gemakkelijker. Dit houdt wel in dat er gebruik gemaakt moet worden van de standaard templates van Magento.

Het onderstaande filmpje laat in vogelvlucht zien hoe de nieuwe Page Builder eruit ziet.

Meer dan 200 updates

Naast de PageBuilder zijn er ruim 200 andere updates in Magento 2.3.1. Zo zijn er verbeteringen in de workflow, meerdere opties om met afbeeldingen om te gaan en nieuwe manieren om voorraad en fulfillment te beheren. Alle updates zijn terug te vinden in de release notes.

Adobe Commerce Cloud

Bijna een jaar geleden kocht Adobe e-commerce platform Magento voor 1.68 miljard dollar. Naast de release van Magento 2.3.1 kondigde Adobe ook aan dat Magento vanaf nu een deel uitmaakt van de Commerce Cloud, het nieuwste onderdeel van Adobe’s Experience Cloud.

In de basis is de Commerce Cloud een ‘cloud-based’ versie van Magento, aangevuld met de diensten van Adobe. Hierdoor kan het Magento platform worden uitgebreid met nieuwe tools uit de Analytics Cloud, Marketing Cloud and Advertising Cloud. Zo beloofd Adobe de mogelijkheid om van uitgebreide dashboards gebruik te maken en is er een nieuwe integratie gemaakt met marktplaats Amazon, waardoor ook deze verkopen via Magento beheerd kunnen worden. Dit zal zorgen voor een nog completer e-commerce platform.

Hoe de Commerce Cloud er precies uitziet voor de gebruiker, en welke mogelijkheden het precies biedt, zal de komende tijd ongetwijfeld door Adobe bekend worden gemaakt (wellicht tijdens Magento Image in mei). Wij kijken in ieder geval uit naar de nieuwe mogelijkheden!