OroMarketplace, een nieuw marktplaatsplatform voor B2B

Banner met OroMarketplace logo

 

Goed nieuws: onze partner OroInc heeft een nieuw platform gelanceerd, OroMarketplace! OroMarketplace is een krachtig platform voor het maken en beheren van marktplaatsen. Het ondersteund de inkoop en verkoop van producten door verschillende aanbieders en is geschikt voor marktplaatsen van elke grootte. Het platform is gebouwd op dezelfde open source techniek als OroCommerce en OroCRM.

Waarom OroMarketplace?

In 2012 zagen de oprichters van OroInc een gat in de markt voor een flexibel B2B Customer Relationship Management systeem. Daarom bouwde ze een CRM dat B2B bedrijven meer biedt dan standaard oplossingen. Snel daarna werd duidelijk dat B2B e-commerce met meer uitdagingen te maken had. Een B2B e-commerce omgeving opzetten was complex omdat er alleen B2C gerichte oplossingen beschikbaar waren. Oro besloot ook deze niche te vullen, met een open source B2B ecommerce platform: OroCommerce, waarin ook het CRM platform werd geïntegreerd.

Nu, een aantal jaar verder, blijkt dat B2B steeds meer eisen van hun commerce systemen. Steeds meer B2B bedrijven vragen om een marktplaats functionaliteit, waarmee meerdere producten van meerdere aanbieders parallel kunnen worden verkocht.

Een screenshot van OroMarketplace

De voordelen van een B2B marktplaats

De markt verplaatst zich steeds sterker in de richting van marktplaatsen. In B2C zien we dat marktplaatsen al langer de boventoon voeren in het e-commerce landschap. Amazon Business en Alibaba hebben daarnaast aangetoond dat marktplaatsen in B2B ook heel goed werken.

Door een marktplaats op te zetten wordt het voor fabrikanten, distributeurs en industriële verkopers gemakkelijker om hun producten in te kopen en te verkopen. Een marktplaats kan daarnaast helpen met een sterkere positie in de markt, door de mogelijkheid om een eigen gespecialiseerd ecosysteem te creëren.

Wat maakt OroMarketplace anders dan andere marktplaats platformen?

OroMarketplace biedt een unieke oplossing voor het opzetten en beheren van marktplaatsen. Dit is wat OroMarketplace van andere platformen onderscheid:

  • OroMarketplace is een alles-in-één oplossing voor digitale marktplaatsen. Alle aspecten van de koop- en verkoop zijn vanuit een centraal platform te beheren.
  • Het platform bevat standaard functies zoals accountbeheer en ondersteuning voor meerdere magazijnen. Hierdoor is veel minder maatwerk nodig dan bij traditionele oplossingen, wat de time-to-market aanzienlijk verkort.
  • De ingebouwde workflow engine maakt het gemakkelijk om de onboarding van nieuwe verkopers, order goedkeuringsprocessen, checkout stappen, onderhandelingen en offerteaanvragen te automatiseren.
  • Dankzij de flexibele API’s kan OroMarketplace met elk CMS systeem verbinden via een headless integratie.
  • De open source architectuur zorgt dat het systeem kan worden aangepast aan elke bedrijfsbehoefte.
  • De ingebouwde CRM geeft een volledig beeld van klanten. Leads en opportunities kunnen gemakkelijk beheerd worden.
  • Het transparante licentie model is niet gebaseerd op gebruikers of transactie kosten.

Een B2B marktplaats opzetten?

Een marktplaats opzetten, of overstappen op marktplaatsverkoop, kan een uitdaging lijken. Gelukkig is OroMarketplace een sterke oplossing die je snel op weg helpt!

We laten je graag zien hoe het B2B marktplaats eruit kan zien en hoe OroMarketplace je daarbij helpt. Of lees meer over OroMarketplace op de website.