Akeneo Experience Partner van het jaar

Dit jaar was een ongewoon jaar voor de Adobe Summit. Waar dit enorme evenement normaal gesproken in Las Vegas plaatsvindt, was het evenement dit jaar alleen online te “bezoeken”. Hoewel er een alternatief programma was, werden uiteraard wel de jaarlijkse awards uitgereikt. En dat betekende goed nieuws voor onze partner Akeneo!

Akeneo beloond met Adobe Awards

Elk jaar worden op de Adobe Summit buitengewone bijdragen van partners erkent. Nieuw dit jaar was dat ook de voormalige Magento awards hierin werden meegenomen (Magento werd vorig jaar overgenomen door Adobe). Eén van de prijzen, de Digital Experience Partner Award, viel in handen van onze partner Akeneo voor de successen die ze behaalden met de Magento integratie.

akeneo experience partner award

Meer goed nieuws!

Naast de award werd Akeneo eerder dit jaar ook onderzocht door het onderzoeksbureau IDC MarketScape. Ze onderzochten 14 verschillende PIM systemen op eigenschappen als functionaliteit, de rol in de customer journey, beschikbare integraties en meer. Akeneo verscheen in deze lijst als één van de leiders op het gebied van Product Information Management.

Akeneo in IDC

Meer lezen? Je kun het rapport hier downloaden.

Over Akeneo

Akeneo is een PIM systeem. PIM staat voor Product Information Management. Het is een oplossing waarmee je productdata beheert, verrijkt en koppelt aan andere systemen binnen je organisatie. Deze data wordt vervolgens gedistribueerd naar de gewenste verkoop kanalen. Verkoopkanalen waaraan gekoppeld kan worden is bijvoorbeeld je webshop, app, Instagram, kassasysteem (POS) of software waarmee brochures worden gedrukt.

Productinformatie is een belangrijk onderdeel van je (e-)commerce strategie. Een PIM systeem maakt het sneller en makkelijker om productinformatie te beheren. Daarnaast help het om voor klanten een boeiende productervaring te creëren.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe Akeneo jouw onderneming kan helpen bij het beheren van product data? Laat het ons weten, we helpen je graag verder.