Nieuws: Einde ondersteuning Magento 1, juni 2020

Vandaag heeft Magento het einde van de support op Magento 1 aangekondigd. Al sinds de lancering van Magento 2 was duidelijk dat de Magento 1 op termijn niet meer ondersteund zou worden. Een tijd lang bleef onduidelijk wanneer dat precies zou zijn. Eerder dit jaar maakte Magento bekend dat ze het anderhalfjaar van te voren zouden aangeven. Dat moment is nu gekomen, in juni 2020 zal Magento 1 niet meer worden ondersteund.

Wat houdt het einde van de support in?

Magento gaat de support richting juni 2020 afbouwen. Dit is wat het inhoudt voor de Commerce (voorheen Enterprise) en Open Source (voorheen Community) edities:

    1. Magento Commerce 1.9 tot 1.14 worden tot en met juni 2020 ondersteund. Voor 1.13 en 1.14 geldt dat ze volledig ondersteund blijven. Voor lagere versies worden geen kwaliteitsfixes meer uitgevoerd.
    2. Magento Open Source 1.5 tot 1.9 worden tot en met juni 2020 ondersteund. Er worden geen kwaliteitsfixes meer uitgevoerd.
    3. PHP 5.6 wordt tot 31 december van dit jaar ondersteund. Daarna is een latere versie van PHP (7.2) nodig.

Hieronder wordt het nog eens uitgelegd:

Support op Magento 1 weergeven in een tabel voor de migratie magento 2

Meer informatie over het einde van de support vindt je in deze FAQ.

Wat betekent dit voor mijn webshop?

Voor webshops die op Magento 1 zijn gebaseerd, betekent het einde van de support dat er nagedacht moet gaan worden over een migratie naar Magento 2.

Ten opzichte van Magento 1 is Magento 2 technisch anders opgebouwd. Dat betekent dat het bij een overstap naar Magento 2 niet gaat om een update van het platform, maar een complete migratie. Dit kost meer tijd, maar brengt ook veel kansen in de verbetering van de webshop. Zo zijn er in Magento 2 verbeterde mogelijkheden voor het design, is het platform sneller én is de software gebruiksvriendelijker opgezet waardoor het beheer gemakkelijker wordt.

Omdat geen webshop hetzelfde is, heeft een migratie voor iedere webshop andere implicaties.

Is migreren naar Magento 2 noodzakelijk?

De belangrijkste reden om te migreren naar Magento 2 is de veiligheid van de webshop. Na juni 2020 kan de veiligheid niet meer worden gegarandeerd. Magento 1 webshops worden hierdoor vatbaar voor aanvallen van buitenaf.

Daarnaast worden er voor Magento 1 geen nieuwe functionaliteiten meer ontwikkeld. Dit betekent dat de mogelijkheden steeds beperkter zullen worden. Ook koppelingen van derde partijen zullen hun pijlen steeds meer richten op Magento 2.

Om de veiligheid én toekomstbestendigheid van Magento webshops te garanderen, zal er nagedacht moeten worden over een migratie naar Magento 2.

Overstappen op Magento 2?

Per webshop moet een plan opgesteld worden, waarbij wordt gekeken naar bestaande processen, koppelingen met andere systemen, eventuele optimalisatie (bijvoorbeeld in design) en ambities voor de toekomst. Door de juiste vragen te stellen kan er een duidelijke planning gemaakt worden.

Omdat er meerdere webshops zijn die het komende anderhalf jaar zullen gaan migreren is het van belang om de migratie op tijd in te plannen.

Migratieservice

Sinds de lancering van Magento 2 hebben we meerdere succesvolle migraties van Magento 1 naar Magento 2 uitgevoerd. Wil je weten hoe een migratie er precies uitziet voor jouw Magento 1 webshop? Bekijk onze Magento 2 Migratie Service of neem direct contact met ons op, we helpen je graag verder met jouw migratieplan.