Magento 2 / Adobe Commerce Migratie

Wanneer je besluit om je shop te migreren naar Adobe Commerce (Powered by Magento 2) wil je natuurlijk wel graag dat de nieuwe omgeving voldoet aan jouw eisen. Samen gaan we hiermee aan de slag aan de hand van een duidelijk stappenplan.

Wat houdt een Adobe Commerce migratie in?

Magento heeft aangekondigd om Magento 1 vanaf juni 2020 niet meer te ondersteunen. Overweeg je een overstap naar Adobe Commerce (powered by Magento 2), maar wil je meer weten over welke impact dit heeft op jouw webshop? We helpen je graag verder met onze Magento Migratie Service.

 • Your browser does not support SVGs

  Stap 1: Voorbereiding

  Alles start met een gedegen inventarisatie. We gaan samen in gesprek over de wensen voor de Magento 2 migratie. We kijken naar bestaande processen, koppelingen met andere systemen, eventuele optimalisatie, design mogelijkheden en ambities voor de toekomst.

  Ook beantwoorden we vragen zoals: ‘hoe moet de nieuwe webshop eruit komen te zien en hoe kunnen we optimaal gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden in Adobe Commerce?’ Aan de hand van deze gesprekken vormen we een werkbaar projectplan.

 • Your browser does not support SVGs

  Stap 2: Planning

  Ten opzichte van Magento 1 is Adobe Commerce (Powered by Magento 2) een nieuw product, dat vanuit een andere technische structuur is opgebouwd. Dat betekent dat het hier niet gaat om een update van het platform, maar om een complete migratie. Hier moet rekening mee worden gehouden in de planning.

  Aan de hand van het opgestelde projectplan maken we daarom een overzicht van de tijdsduur van het project. Op die manier weet jij wanneer de migratie gestart moet worden én wanneer je online kunt gaan met je nieuwe Adobe Commerce, wel zo helder en overzichtelijk

 • Your browser does not support SVGs

  Stap 3: De uitvoering

  Een Magento webshop migreren houdt in dat alle functionaliteiten stap voor stap moeten worden “verhuisd” of opnieuw moeten worden ontwikkeld. Denk daarbij aan thema’s en het design, modules en eventueel maatwerk zoals koppelingen.

  Tijdens het project heb je een vast aanspreekpunt en een vast projectteam dat werkt aan de migratie. Het team beschikt over een accountmanager die je continu op de hoogte houdt over de vorderingen van het project.

 • Your browser does not support SVGs

  Stap 4: De oplevering

  We werken toe naar een eerste versie van jouw nieuwe Adobe Commerce (Powered by Magento 2) webshop. Dit noemen we een Minimum Viable Product (MVP). Hierna bouwen we het e-commerce platform stap voor stap verder uit, door steeds nieuwe functionaliteiten toe te voegen.

  Het voordeel is dat het nieuwe e-commerce platform snel operationeel is (en daarmee de ROI kan starten). Resultaten kunnen snel gemeten worden, waarmee de verdere doorontwikkeling kan worden aangepast.

Overstappen naar Magento 2: een helder process

Bij een migratie wil je zeker zijn van een helder plan, zodat je weet waar je aan toe bent. Het stappenplan is hier een duidelijk onderdeel van. Door tijdens de migratie in een open dialoog frequent met elkaar te overleggen worden doelen scherpgesteld, prioriteiten bepaald, de voortgang gewaarborgd en werkzaamheden geëvalueerd. Lees hier meer over in onze werkwijze die wij bij alle projecten inzetten.

Jorine voor het Madialogo

Vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden?

Laat het ons weten, we helpen je graag verder.