Akeneo Leader in IDC Marketscape rapport

IDC Marketscape Banner voor Akeneo

 

Onze partner Akeneo is dit jaar opnieuw uitgeroepen tot een “Leader” in het IDC MarketScape onderzoek. IDC MarketScape evalueerde 16 bedrijven, maar positioneerde er slechts vijf in de hoogste categorie. In dit artikel geven we een korte samenvatting van het rapport.

Akeneo in IDC Marketscape

IDC Marketplace is een globaal onderzoekscentrum dat een methode heeft ontwikkeld om softwarepakketten te evalueren. De methode wordt toegepast om een diepgaande marktbeoordeling te geven van een breed scala aan technologieën, waaronder ook PIM en PXM software. De resultaten worden samengevat in een makkelijk leesbare grafische weergave.

IDC marketscape grafiek Akeneo 2021

Akeneo wordt in het nieuwste IDC Marketscape rapport voornamelijk geprezen om de productcapaciteiten omdat ze goed aansluiten bij de groeiambities van Akeneo’s gebruikers. Daarnaast worden in het rapport een aantal andere voordelen van Akeneo besproken:

Integraties met e-commerce

Het IDC verwacht dat online verkopers in toenemende mate prioriteit zullen geven aan PIM-applicaties die gemakkelijk te integreren zijn met aangrenzende technologieën, zoals e-commerce platformen. Met 130 implementatiepartners en 90 technologiepartners, past Akeneo goed in dit plaatje. Akeneo stelt online handelaren in staat een modere digitale product ervaring te leveren, ongeacht het kanaal.

Gebruiksgemak

Daarnaast noemt IDC ook de voordelen van Akeneo’s gebruiksgemak. Akeneo krijgt van gebruikers een hoge score voor de User Interface en voor de algehele gebruiksvriendelijkheid.

akeneo PIM 2.0 interface

Klantondersteuning

Akeneo’s gebruikers gaven ook een bovengemiddelde score voor de klantenservice. Akeneo is zeer snel in het beantwoorden en oplossen van vragen.

Open-Source

Het rapport wijst tot slot op Akeneo’s inzet voor open-source ontwikkeling. Hierdoor kunnen klanten het product uitproberen zonder financiële verplichtingen. Daarnaast is het mogelijk om maatwerk aanpassingen te maken waardoor de software voor bijna alle product informatie processen een oplossing kan bieden.

Met Akeneo is een maatwerk oplossing mogelijk. Bekijk hier de maatwerk Akeneo oplossing dat we voor Lenco ontwikkeld hebben. 

Meer weten over het IDC Marketscape rapport?

Een samenvatting van het volledige rapport is hier te vinden.

Eerder dit jaar verscheen Akeneo ook in Forrester Wave, je leest er hier mee over.