Een B2B webshop beginnen

Online aanwezigheid is essentieel voor B2B bedrijven die hun producten en diensten willen verkopen. Het starten van een goede B2B-webshop zorgt ervoor dat producten en diensten online beschikbaar worden voor klanten. Hoe start je een B2B-webshop? Welke B2B software en B2B platformen zijn er? En welke voordelen dit biedt voor groothandels, fabrikanten en distributeurs?

Een B2B webshop starten: waar moet je aan denken?

Het starten van een B2B-webshop kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie en tools kan het een succesvolle onderneming zijn. Het belangrijkste is om een B2B e-commerceplatform te kiezen dat is ontworpen voor B2B-verkoop. Dit betekent dat het platform functies moet hebben zoals bulkbestellingen, aangepaste prijzen voor klanten en de mogelijkheid om zakelijke accounts aan te maken.

 • Your browser does not support SVGs

  B2B Platformen

  De keuze van het juiste B2B-platform is van cruciaal belang voor het succes van een B2B-webshop. Er zijn verschillende B2B-platformen beschikbaar op de markt. Het kan overweldigend zijn om de juiste keuze te maken. Het is belangrijk om een platform te kiezen dat specifiek is ontworpen voor B2B-verkoop.

  Wij kiezen voor onze B2B implementaties voor het platform OroCommerce. OroCommerce is een B2B e-commerce platform dat speciaal is ontworpen voor groothandelaren, distributeurs en fabrikanten.

  Lees meer Your browser does not support SVGs
 • Your browser does not support SVGs

  B2B Webshop Functionaliteit

  Een B2B webshop verschilt van een webshop voor de consumentenmarkt. Zakelijke klanten hebben een andere manier van kopen dan de consument. De klant verwacht echter wel dezelfde ervaring als bij een B2C aankoop. Daarom is het van belang dat producten op de juiste manier aangeboden worden.

  Daarnaast heeft B2B verkoop heeft vaak specifieke processen. Denk bijvoorbeeld aan bulkbestellingen, prijsdifferentiatie voor verschillende klanten, accountbeheer en offertebeheer. Deze processen moet specifiek zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van B2B-klanten.

  Lees meer Your browser does not support SVGs
 • Your browser does not support SVGs

  B2B e-commerce strategie

  Een goede B2B e-commerce strategie is van essentieel belang voor het succes van een B2B-webshop. Een goede strategie helpt bij het aantrekken van nieuwe klanten, het verbeteren van de klanttevredenheid en het verhogen van de omzet. Investeer daarom in een goede B2B e-commerce strategie om te groeien en concurrerend te blijven in de markt.

  Voor we aan het project beginnen, willen we daarom in detail weten waar jij naar op zoek bent. Tijdens oriënterende gesprekken ontdekken we hoe jouw onderneming eruit ziet, in welke markten je actief bent en welke e-commerce doelen je voor ogen hebt.

  Lees meer Your browser does not support SVGs
logo Optimerce
logo Van den Borne
Logo Hogetex
logo shophouse

B2B Software & B2B Platformen

Bij een goede B2B webshop implementatie komt meer kijken dan alleen het bouwen van een online verkoopkanaal. Het is belangrijk om te investeren in de juiste B2B platformen en B2B software om bedrijfsprocessen te optimaliseren en klanten een naadloze ervaring te bieden. Aan de achterkant van je webshop spelen veel zaken die beheert moet worden. Bij Madia helpen we je daarbij van A tot Z. Dit zijn een aantal van de B2B software en B2B platformen waar we je mee verder helen.

 • De juiste e-commerce platform keuze
 • Integraties met bestaande systemen zoals ERP, CRM en WMS
 • Integraties met nieuwe systemen zoals PIM en DOP

Zo zorgen we voor een goed lopend B2B platform, waarbij alle processen binnen één omgeving beheerd kunnen worden.

Mensen aan het werk bij Madia met een plant op de voorgrond

Een B2B platform voor alle industrieën

Een B2B-platform is een uitstekende oplossing voor bedrijven in alle industrieën die hun producten en diensten online willen verkopen. Groothandelaar, fabrikanten en distributeurs kunnen met een B2B-platform klanten online beter van dienst zijn.

B2B e-commerce voor groothandels

B2B e-commerce biedt groothandels de mogelijkheid om hun producten online te verkopen. Een B2B-webshop helpt om nieuwe klanten te bereiken die anders niet bekend zouden zijn met jouw producten en diensten. Groothandels kunnen gebruikmaken van e-commerce om het inkoopproces te stroomlijnen en te automatiseren. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en een efficiëntere inkoopervaring voor de groothandel en haar klanten.

B2B webshop voor fabrikanten

Fabrikanten hebben een andere set van behoeften als het gaat om B2B e-commerce. Ze hebben vaak grote aantallen producten, maar vaak hebben ze geen voorraad die direct beschikbaar is voor klanten. Een B2B webshop voor fabrikanten biedt functies zoals offertebeheer, prijslijsten, productconfigurators en de mogelijkheid om aangepaste producten te maken en te bestellen. Dit stelt fabrikanten in staat om een naadloze ervaring te bieden aan hun klanten en tegelijkertijd hun productieproces te optimaliseren.

B2B platform voor distributeurs

Distributeurs spelen een belangrijke rol in de B2B supply chain. Een B2B platform voor distributeurs biedt functies zoals prijslijsten, kortingssystemen, real-time inventarisatie, order- en verzendbeheer en integratie met bestaande systemen. Dit stelt distributeurs in staat om efficiënt te werken en hun klanten snel te voorzien van de producten die ze nodig hebben. Een goed B2B platform voor distributeurs leidt tot een verbeterde klanttevredenheid, verhoogde efficiëntie en hogere winstmarges.

collega bram

Contact

Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.